Gündem
08 Nis 2020 10:44 Son Güncelleme: 08 Nis 2020 10:48

Bakan Koca'dan İstanbul seferberliği! Özel düzenlemeler yapıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınının merkez üssü megakent İstanbul için özel düzenlemeler yaptı.

Sağlık Bakanlığı, 81 İl Valiliği’ne “Personel Hareketleri” başlığıyla bir yazı yolladı. Bakan Fahrettin Koca imzalı yazıda, koronavirüs salgınının Türkiye’deki merkez üssü haline gelen İstanbul’daki doktor ve sağlık personeli sayısını artırmak için önemli düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda, 30 Mart’tan önce İstanbul’a ataması yapılan personelin bir an önce göreve başlaması sağlanacak, isteyen doktor ve uzman doktorlar mevzuattaki hiçbir sınırlamaya tabi olmadan İstanbul’a atanabilecek, ücretsiz veya yıllık izinde olan bir kısım personelin izinleri sonlandırılacak.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; Türkiye genelinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’nde ve hastanelerinde görev yapan istisnasız bütün personelin koronavirüs sürecinde hizmetine ihtiyaç duyulan alandan görevlendirilebilmesi için İl Sağlık Müdürleri yetkilendirildi.

İZİNLER SONLANDIRILDI

Dikkat çeken diğer düzenlemeler ise şöyle:

İstanbul’a eczacı, hemşire, hemşire yetkili ebe, biyolog / sağlık memuru / sağlık teknikeri (labaratuvar, röntgen, anestezi) acil tıp teknisyeni kadrosunda olup da atama talep eden personelin bu talepleri mevzuatta aranılan diğer şartları taşımaları kaydıyla ivedilikle yerine getirilerek atamaları yapılacak. Aynı personelin görevlendirme talep etmesi durumunda bu talepleri mevzuatta aranılan hiçbir sınırlamaya tabi olmadan yerine getirilerek görevlendirmeleri yapılacak.

 Doğum sonrası izni ve yurtdışı izni bulunanlar hariç tüm sağlık personelinin ücretsiz izinleri sonlandırıldı.

Mücbir sebeplerle alınan izinler hariç, tüm yıllık izinler iptal edildi.