Gündem
02 Eki 2023 12:41 Son Güncelleme: 02 Eki 2023 12:43

Bakan Koca’dan ‘aşı’ ve ‘kapanma’ açıklaması! 85 milyona seslenerek duyurdu…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 ve Eris varyantının seyrine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, “Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak. Covid-19, artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalıktır. 85 milyon müsterih olsun.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 ve Eris varyantının seyrine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu.

Toplu aşılama kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirlerin uygulanmayacağını söyleyen Bakan Koca, “Covid-19, artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalıktır. 85 Milyon müsterih olsun.” diye yazdı.

Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

"Covid-19’la mücadelede, radikal tedbirler almaktan aşı uygulamasına, insanımızın sağlığı için ne gerekiyorsa hepsini, milletçe uyum içinde yaptık. Şimdi gündemde olan küresel ve yerel propaganda, eski tecrübenin haklı endişesinden hareketle bir boyun eğdirme çabasıdır. Boyun eğmeyiz, eğmeyeceğiz. Bu söz konusu bile olamaz. Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak. Covid-19, artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalıktır. 85 Milyon müsterih olsun."