Medya
04 Eki 2021 16:23 Son Güncelleme: 04 Eki 2021 16:26

Bakan Koca, 'kalp durması' demişti... Koronadan vefat eden Asiltürk aşı olmadı mı?

Bülent Orakoğlu ve Abdülkadir Selvi, koronavirüsten ölen Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün aşı olmadığını yazdı.

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı ve Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde 1 Ekim’de hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün "aşı olmadığı ve maske takmadığı için koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini" yazdı.

Orakoğlu, bugünkü yazısında “Asiltürk, son dönemde de AK Parti ve Saadet Partisi arasında köprü görevi görüyordu. Cumhur İttifakı içinde yer alarak hem dış güçlerin oyunlarını bozmak hem de seçimlerde yüzde 0.68 oy alan SP’yi hak ettiği bir konuma çıkarma derdindeydi. Ancak aşı olmadığı ve maske takmadığı için koronaya yakalanarak vefat etti” ifadelerini kullandı.

SELVİ DE YAZDI

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi de, bugünkü yazısında Asiltürk’ün aşı olmadığını söyledi.

Selvi, “En son Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs gezisinde birlikteydik. Esenboğa Havalimanı’nın Şeref Salonu’nda meslektaşım Şebnem Bursalı ile birlikte sohbet etmiştik. Maske takmıyordu. Sonradan aşı olmadığını da öğrendim. Şebnem’le bu duruma üzülmüştük. Üzüntümüzde haklıymışız” diye yazdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Asiltürk’ün "kalp durması" nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamış, aşı ile ilgili soruya bu tür bilgilerin hasta yakınlarının rızası olmadan paylaşılamayacağını ifade etmişti.