Gündem
15 Mayıs 2015 17:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

Bakan Işık'tan siber saldırı iddialarına yalanlama!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'ye yönelik siber saldırı yapıldığı iddialarıyla ilgili konuştu.

Işık, Türkiye'de devlet kurumlarına tahsis edilen 'gov' uzantılı internet siteleri ve e-mail hesaplarına yönelik siber saldırı yapıldığı iddialarıyla ilgili, "Aynı anda 12 ülkenin Türkiye'ye saldırı haberleri biraz asparagas bir haber" dedi. Bakan Fikri Işık, bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Osmaniye'ye geldi. İlk olarak valiliği ziyaret eden Işık, Vali Kerem Al ve protokol tarafından karşılandı. İlkokul öğrencilerinin çiçek verdiği Işık, makamda Vali Al ile bir süre sohbet edip kent hakkında bilgi aldı.

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Fikri Işık, Osmaniye'nin Ak Parti iktidarı ile birlikte hızla sanayileşen, her geçen gün sanayideki üretimi ve istihdamı arttıran bir şehir olduğunu belirterek, "Organize Sanayi Bölgemiz (OSB) 2002 yılında 25 kişi çalışırken bugün 10 bin 500 kişi sadece Osmaniye OSB'de çalışması, 1500'e yakın Kadirli OSB'de çalışması ilin son 12 yılda nasıl bir değişim gösterdiğinin en güzel göstergesi. Osmaniye'deki organize sanayi bölgesinin gelişmesine biz tam destek veriyoruz" diye konuştu.

'SİBER SALDIRILAR İÇİN ÖNLEM ALIYORUZ'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Fikri Işık, 12 ülkenin Türkiye'ye siber saldırı yaptığı haberlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Normalde sıradan bir olayı maalesef bu konuyu çok iyi bilmeyen bir kişinin, konuyu iyi bilmeyen bir gazeteciye anlatması sonucu sanki 12 ülke aynı anda Türkiye'ye bir siber saldırı gerçekleştirmiş gibi bir yanlış habere dönüştürmüşler. Böyle bir haberin gerçekle bir ilgisi yok. Şu anda siber saldırı günümüz dünyasının artık günlük rutin işlerinden biri. Bununla ilgili Ulaştırma Bakanlığımızla birlikte biz siber güvenlik strateji belgesi hazırladık. Burada siber saldırılara ve siber savunmaya yönelik çok önemli eylemleri hayata geçiriyoruz. Ama özellikle çağımızda teknoloji o kadar gelişti ki sizin hiç haberiniz olmadan evinizdeki bilgisayar bir başka yere siber saldırı gerçekleştirmek için sizin bilginiz dışında kullanılabilir. Teknoloji bu kadar gelişti. Dolayısıyla biz bu noktada bir farkındalık oluşturmak ve özellikle güvenlik programlarının siber saldırılar da bilgisayarların araç olarak kullanılmasını engelleyen güvenlik programlarının Türkiye'de daha fazla kullanımıyla ilgili de şuandan bir çalışmanın içerisindeyiz. Ama aynı anda 12 ülkenin Türkiye'ye saldırı haberleri biraz asparagas bir haber."

Bakan Işık, Valilik ziyaretinin ardından Düziçi İlçesi'ne geçti..