Gündem
28 Eyl 2023 21:56 Son Güncelleme: 28 Eyl 2023 21:58

Bakan Güler müjdeyi verdi: Gabar'daki petrol ciddi boyuta ulaştı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Gabar’daki petrol ciddi boyuta ulaştı, Kato'da büyük bir rezervin olduğu değerlendiriliyor. Şimdi Siirt’e Van’a da bakılıyor" açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, çok az sayıda gazeteciyle bir araya geldi. CNN Türk Gece Görüşü programının moderatörlüğünü yapan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Bakan Güler ile yapılan görüşmeyi aktardı. Fırat, görüşmede gazeteciler Zafer Şahin ve Melik Yiğitel'in de olduğunu belirtti.

GABAR'DAKİ PETROL CİDDİ BOYUTA ULAŞTI

Bakan Güler açıklamasında, "Gabar’daki petrol ciddi boyuta ulaştı, Kato'da büyük bir rezervin olduğu değerlendiriliyor. Şimdi Cudi var. Hakkari'de de petrol arama faaliyetine başlandı. Siirt’e ve Van’a da bakılıyor. Enerji Bakanımız genç ve çok enerjik. Onun da enerjisiyle doğal kaynaklarımızı kullanmak için her türlü çalışma yapılıyor gerekli ortam oluşturuluyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Güler'in açıklamalarının detaylarını paylaşan TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel"'Bulgular ciddi' dedi. Hepimizi heyecanlandırdı. O bölgede güvenlik sağlandıkça aramalara hız verileceği ve ciddi rezervlerin bulunduğunu ifade etti. Günlük petrol ihtiyacının 3-5 yılda yarı yarıya karşılanacağını düşünüyorum" dedi.

Milliyet Gazetesi Yazarı-Gazeteci Zafer Şahin de "Günlük 400 bin varil Petrol ihtiyacımızı karşılar hale gelirsek o zaman gerçek bir petrol ülkesi oluruz. Şu anki rakam çok ciddi. 8 milyonluk bir ülke olsaydık petrol ülkesi olurduk" ifadelerini kullandı.