Gündem
10 Mayıs 2012 17:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:38

BAKAN FATMA ŞAHİN TRT SPİKERİNİN YEDİĞİ DAYAĞIN PEŞİNDE!

TRT spikeri Serra Karaçam'ın eşinden dayak yemesi, hükümetin de gündemine girdi..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bahçelievler Yetiştirme Yurdu’nda gerçekleştirilen İstanbul Euroleague Final Four Tesisi açılışına katıldı. Burada dünyaca ünlü basketbolcularla bir araya gelen Şahin, çocuklarla da sohbet etti.

Daha sonra Beyoğlu Belediyesi tarafından yaptırılan Hacı Ahmet Semt Konağı’nı ziyaret eden Bakan Şahin, burada okuma-yazma öğrenen kadınlarla isim-şehir oyunu oynadı.

"SORUŞTURMANIN SONUCUNU BİZ DE TAKİP EDİYORUZ"

TRT Haber spikeri Serra Karaçam’ın, Başbakanlık Müfettişi olan eşi Eyüp Özgüç’ten şiddet görmesine ilişkin sorulan soruya Bakan Şahin, "Biz yasayı çıkardık. Yasa çok net şekilde koruyucu, önleyici tedbirleri içine alan, koruyamadığı ve önleyemediği zaman sistem nasıl çalışacak, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ne yapacak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın görevi nedir, onların hepsi çok net bir şekilde yapılmış durumda. Şiddeti uygulayan kişinin nerede çalıştığı, isminin ne olduğu hiç önemli değil. O yasanın gereği herkes için yapılacak, herkesin bu yasanın uygulanması konusunda da güç birliği içinde yoluna devam etmesi gerekiyor. Sürecin yakın takipçisiyiz. Adli soruşturma başladı. Soruşturmanın sonucunu biz de takip ediyoruz. Biz bakanlık olarak artık müdahil oluyoruz, mahkeme süreçlerine giriyoruz, kendi hukukçularımız mağdurun yanında yer alıyor, müdafaa ediyor. O yüzden biz bakanlık olarak, çocuk ve kadın konusunda tarafız" diye konuştu.