Ekonomi
22 Eyl 2022 09:24 Son Güncelleme: 22 Eyl 2022 09:27

Bakan detayları ABD’de açıkladı: TOGG ‘vegan’ olacak

29 Ekim'de banttan inecek olan Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un ayrıntıları da netleşiyor. Bakan Varank, otomobilin vegan olacağını açıkladı, “Araçta deri koltuk kullanılmayacak” dedi.

Banttan iniş tarihi 29 Ekim olarak açıklanan Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un ayrıntıları da netleşiyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmeleri için ABD'de soruları yanıtlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Cumhuriyetin ilanının yıl dönümünde 29 Ekim'de Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan TOGG fabrikasının açılışı yapılacak ve otomobilimiz üretim bandından inecek" dedi.

1500 ŞARJ İSTASYONU

"Doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yaptık" diye konuşan Varank, araçta deri koltuk kullanılmayacağını, hayvanlara zarar vermeden koltukların üretileceğini, otomobilin vegan olacağını açıkladı. Türkiye'de 81 ilde 1500 şarj istasyonu kurulumu için çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Varank, "Şirket politikası gereği hayvanlara zarar vermek istemeyen bir girişim olacak. Fiyat olarak C sınıfı SUV araçlarla rekabet edebilecek bir fiyat politikası uygulanacak" diye konuştu.