Gündem
02 Eki 2010 13:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:40

BAKAN ÇİÇEK'TEN TARAF YAZARINA CANLI YAYINDA FIRÇA!(VİDEO)

Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek'in Ankara temsilcisi Lale Kemal'e attığı fırça canlı yayına damga vurdu.

CNN Türk’te yayınlanan ’Ne Oluyor?’ programına katılan Bakan Cemil Çiçek, Kürt sorununa çözüm arayışlarının değerlendirildiği tartışmada programın moderatörü Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmelerin kimler tarafından yürütüldüğünü sorunca gerildi..

’Sayın Başbakan bu konuda gerekeni söyledi zaten. Ötekiyle berikiyle ne görüşüldü, kim görüştü bunları böyle magazinel olarak gündeme getirmek, köşeye sıkıştırmak doğru değil.’

Çiçek’in esas tepkisi ise sonraki soruya geldi. Taraf yazarı Lale Kemal’in ordu ve hükümet ilişkilerine dönük yönelttiği soru kriz çıkardı.

Kemal, hükümetin Kürt sorunundaki çözüm arayışlarında ordunun nasıl bir tavır içinde olduğunu sorunca Cemil Çiçek’ten fırçayı yedi. Çiçek, ’bu nasıl soru?’ diyerek tepki gösterirken Taraf yazarının durumu kurtarma çabalarına rağmen esneme göstermedi. ’Ülkenin yönetiminden biz sorumluyuz. Herkesle görüşüyoruz ama kararı biz alıyoruz. Bunlar manşet çıkartmak için sorulan sorular. Derdimiz manşet çıkartmak değil. Orduyu soruyorsunuz da yargıyı neden sormuyorsunuz? Böyle bir ayrıma tabi tutmak soruna fayda sağlamaz. Biz hükümetiz, kararı alırız ve diğer kurumlar da bu kararı uygulamak durumundadır’ diyen Çiçek Taraf yazarını canlı yayında fena bozdu.

İŞTE O ANLAR-VİDEO