Gündem
15 Mayıs 2014 12:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:10

Bakan Çelik'ten kanser iddialarına yanıt!

Soma'daki maden faciasından sonra cevabı en çok merak edilen sorulardan biri de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in neden ortalarda görünmediği oldu.

Faciadan 20 saat sonra konuşan Çelik, ''Neden Soma'ya gitmediği'' yönündeki bir soruya 'sağlık nedenleri' gerekçesiyle cevabını verdi. Twitter'da AK Parti'ye yakın isimlerden Esat Ç. rumuzlu kullanıcı da Bakan Çelik'e kanser şüphesiyle radyasyon verildiği iddiasında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Faruk Çelik, Soma’da meydana gelen facianın üzerinden 20 saat geçtikten sonra ilk değerlendirmesini dün yaptı. Çelik, facianın yaşanmasının ardından “ortada görünmediği” iddialarına, “Tüm bakanlık olarak ilk andan itibaren oradayız. Kriz masası kurduk. Ben de Cumhurbaşkanı ile Soma’ya gidiyorum'' dedi.

Akşam saatlerinde basının karşısına geçen Çelik, gazetecilerin ''Neden Soma'ya gitmediniz?'' sorusuna da ''Gitmeme durumum sağlıkla ilgili'' yantıını verdi.

Ak Parti’nin Twitter fenomenlerinden Esat Ç. ise bugün şok bir iddia ortaa attı ve ''Bakan Faruk Çelik'e dün "kanser şüphesi" teşhisiyle radyasyon verildi ve en az bir gün boyunca insanlara temas etmemesi gerekiyordu'' diye yazdı.



ÇELİK İDDİALARI DOĞRULADI

Bakan Faruk Çelik, Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede ise, iki gün boyunca böbrek üstü bezlerinde belirlenen iki kitlenin tedavisiyle ilgili tetkikler yapıldığını söyledi.

'İNSANLARLA TEMAS ETMEMEM GEREKLİ'

Bakan Çelik’e belirli aralıklarla radyasyon verildi ve iki gün insanlarla temas etmemesi istendi. Sonuçlar, temiz çıktı. Bu sabah ikinci doz iğne için hastaneye giden Çelik’e doktorların tavsiyesi yine kimseyle görüşmemesi yönünde. Bu nedenle Çelik bugün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Soma’ya gidemeyecek.