Bakan Bilgin o rakamı söyleyince hesaplar değişti! Asgari ücrette 4 seçenek masada...

Asgari ücret zammı için gözler 14 Aralık'la çevrilirken, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Meclis'te yaptığı açıklama dikkat çekti. Bakan Bilgin "Kamuoyunun beklentisi çok yüksek çıktı. 8 bin TL çıktı" ifadelerini kullanırken, kulislerde 4 senaryo konuşulmaya başlandı. Asgari ücret zammı için 4 farklı rakamın masada olduğu belirtilirken, gözler kritik toplantıya çevrildi.

Bakan Bilgin o rakamı söyleyince hesaplar değişti! Asgari ücrette 4 seçenek masada... - Sayfa 1

Asgari ücret zammı için geri sayım sürerken, milyonların gözü dün akşam Meclis'teydi. "2023 asgari ücret zammı ne kadar olacak?" sorusuna anıt arayan çalışanlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis'te bütçe komisyonu görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamaya dikkat kesildi.

117
Bakan Bilgin o rakamı söyleyince hesaplar değişti! Asgari ücrette 4 seçenek masada... - Sayfa 2

Asgari ücretle ilgili yapıla ve kamuoyunda gündem olan anketle ilgili konuşan Bakan Bilgin, dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Bilgin'in açıklamaları sonrası asgari ücret zammı için hesaplamalar yeniden yapılırken, kulislerde 4 farklı senaryo konuşulmaya başlandı.

217
Bakan Bilgin o rakamı söyleyince hesaplar değişti! Asgari ücrette 4 seçenek masada... - Sayfa 3

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin, Meclis'te yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

317
Bakan Bilgin o rakamı söyleyince hesaplar değişti! Asgari ücrette 4 seçenek masada... - Sayfa 4

"Enflasyon karşısında asgari ücretin değeri eridi. Sendikalarla istişare ediyoruz. Asgari ücret için geçen sene de anket yaptırmıştık. Bu bir beklenti araştırması. Kamuoyunun beklentisi çok yüksek çıktı. 8 bin TL çıktı. İşverenlerin beklentisi 7 bin TL çıktı. Asgari ücret dışında ücret alan işçilerin beklentisi 7.500 TL çıktı. Asgari ücrette düzenleme yaptığımız zaman tüm çalışanların maaşında değişimler oluyor"

417