Gündem
25 Mar 2015 17:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

Bakan Avcı'dan muhabire: "Bir kere de olumlu bir şey sor”

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile bir haber ajansı muhabirinin arasında çok ilginç diyaloglar yaşandı. Bakan Nabi Avcı, muhabir o soruyu sorunca sinirlenerek, "Bir kere de olumlu bir şey sor" dedi.

Programı kapsamında İzmir Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Avcı, anı defterini imzaladı, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"CİHAN MUHABİRİ OLDUĞUNUZU ANLADIM"

Cihan muhabiri olduğu söyleyip "Kazakistan ve Libya'daki Milli Eğitim Bakanlığına ait okullar kapatıldı, dünyanın bir çok yerinde Türk okulları var, bunlarla ilgili 'kapatın, biz açalım' şeklinde bir yaklaşım vardı, nasıl açacaksınız?" diye bir soru soran muahabire Bakan Avcı, ilk olarak, "Söylemenize gerek yoktu. Ben sizin Cihan muhabiri olduğunuzu anladım" şeklinde cevap verdi.Avcı, aynı muhabirin “Bakanlığınıza VIP torpille çok sayıda atama olduğu söyleniyor” demesi üzerine ise muhabirin kurum adını söyleyerek “Bir kere de olumlu bir şey sor” diye konuştu.

KAPISINA KİLİT VURULDUĞU SÖYLENEN OKULLAR

Devamında Kazakistan'daki kurumun okul olmadığını, Türkiye Eğitim Merkez olduğunu ifade eden Avcı, devamında şunları söyledi:

"Orada görev yapan öğretmenlerimizle ilgili bir vize sorunu vardı. Bu vize sorunu çözüldü, dolayısıyla öğretmenlerimiz görevlerine dönecekler. Libya'daki şartları da hepiniz biliyorsunuz, güvenlik koşullarını biliyorsunuz. Libya'da şu anda merkezi hükümet kontrolü konusunda sıkıntılar var. Asayiş sorunları ortadan kalktığı zaman... Kaldı ki orada görev yapan okullar, daha çok oradaki Türk çalışanların çocuklarının eğitim gördüğü kurumlardı. Onların büyük bir kısmı da Türkiye'ye geldiği için zaten öğrenci sorunu var ama ayrıca güvenlik sorunu da var. Dolayısıyla Libya istikrarına kavuştukça oradaki okullarımız da başka yerlerdeki okullarımız da faaliyetlerini devam ettirecekler"