Gündem
03 Tem 2013 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

BAKAN ATALAY'DAN CİHAN HABER AJANSI'NA SERT SUÇLAMA!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Cihan Haber Ajansı'nın dün geçtiği haberle ilgili açıklama yaptı.

Cihan Haber Ajansı'nın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a atfen servis ettiği demece yalanlama geldi. Basın Müşavirliği açıklamasında Atalay'ın "Gezi Parkı olaylarının arkasında Yahudi diasporası olduğu" şeklinde bir ifadesinin veya değerlendirmesinin söz konusu olmadığı bildirildi.

CİHAN HABERE "EKLEME YAPTI" İDDİASI

 Atalay'ın Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugünkü bazı gazete, internet sitesi ve köşe yazılarında, Başbakan Yardımcısı Atalay'ın dün Kırıkkale'de gazetecilerle yaptığı görüşmeye ilişkin detayların yer aldığı hatırlatıldı.

Konuşmada, Atalay'ın "Gezi Parkı olaylarının arkasında Yahudi diasporası olduğu" şeklinde bir ifadesinin veya değerlendirmesinin söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, bazı ifadelerinin "çerçevesi dışına taşınarak" ve "eklemeler yapılarak" yayınlandığı kaydedildi.

"BAKAN'IN AÇIKLAMASI YORUMLANARAK ÇARPITILMIŞTIR!"

 "Maalesef bir haber ajansı, Başbakan Yardımcımızın açıklamalarını kendisi yorumlayarak ve çarpıtarak bu şekle getirmiş ve servis etmiştir. Konuşma kaydına ve diğer haber ajanslarının metinlerine bakılırsa bu görülecektir. Değerlendirmede sadece uluslararası medyanın Gezi Parkı olaylarını çabuk satın alması ve maksadı aşan uzun yayınlar yapması üzerinde durulmuştur. Konuşmada ne Türkiye'deki Musevi vatandaşlarımız ne de diğer ülkelerdeki Musevilere dönük bir işaret, ifade ve kasıt söz konusu değildir."

İŞTE CİHAN'IN TEKZİP YİYEN O HABERİ:

“Türkiye’de yaşanan iç karışıklıklar ile ilgili açıklama yapan Atalay, dış güçlerin ve Yahudi diasporasının bu karışıklıkları tetiklediğini ve bu konuda etkin bir şekilde çalıştığını, Gezi olaylarında dünya basınının bunu iyi yönlendirdiğini bildirdi. Büyük Türkiye’nin önüne geçmek isteyenlerin başarılı olamayacağını belirten Atalay, milletin artık eski millet olmadığını ve her şeyden haberi olduğunu kaydetti.”