Gündem
29 Mayıs 2014 13:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:14

Bakan Ala açıkladı; Uğur Kurt'u vuran silah bulundu!

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Okmeydanı’ndaki olaylarda silahla vurulan Uğur Kurt’un ölümüyle ilgili, “Bizim açımızdan bu kurşunun nereden geldiği tespit edildi" dedi.

Okmeydanı'nda yaşanan sokak çatışmaları sırasında cemevinde taziyedeyken kafasına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt'un faili ortaya çıkmak üzere. İçişleri Bakanı Efkan Ala, TGRT Haber ekranlarında yapıtığı açıklamada "‘Bulundu’ diyebileceğimiz bir aşamaya geldi." dedi.

UĞUR KURT'UN FAİLİ POLİS Mİ?
Uğur Kurt’un ölümüyle ilgili, “Bizim açımızdan bu kurşunun nereden geldiği tespit edildi. Bu kimden olursa olsun gereği yapılır” diyen Bakan Ala kurşunun polisin silahındna çıkıp çıkmadığı iddialarına net bir yanıt vermekten kaçınarak "şimdi soruşturmanın gizliliği açısından açıklamam yanlış olur." dedi.

KURŞUNUN NEREDEN GELDİĞİ TESPİT EDİLDİ
“Olayla ilgili önemli bir mesafe kaydedildi. Baştan da söylemiştik, kasıtlı ya da kasıtsız kim bir yanlış, bir hata yaparsa onu ortaya çıkarırız. Gerekli denetimler yapıldı. Yakında açıklanır. ‘Bulundu’ diyebileceğimiz bir aşamaya geldi. Ama şimdi soruşturmanın gizliliği açısından açıklamam yanlış olur. İlk tespitlere göre hemen hüküm vermemek gerekir. Çünkü o tespitin soruşturma ve mahkeme prosedürü var. Daha sonra bunlar konuşulmalı. Ama bizim açımızdan bu kurşunun nereden geldiği tespit edildi. Bu kimden olursa olsun gereği yapılır”

TERÖRLE MÜCADELEDEN BİR POLİS Mİ?
Efkan Ala'nın net bir adres göstermemesine karşın Uğur Kurt'un ölümüyle ilgili olarak 14 polis memurunun silahına olaylar sonrası el konulmuştu. Yapılan incelemede Kurt'u öldüren kurşunun, terörle mücadele şubesinde görevli bir polise ait olduğu iddia edilmişti. İsmi açıklanmayan polis memurunun, Okmeydanı'ndaki olaylarda göstericilerin attığı molotof kokteyli isabet eden "akrep"te görev yaptığı da bir başka iddia olarak gündeme gelmişti.