Gündem
30 Nis 2024 13:57 Son Güncelleme: 30 Nis 2024 14:08

Bahçeli'nin "Kürecik sakızı çiğneyenler" sözlerine YRP'den videolu yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Malatya Kürecik'teki radar üssünün kapatılmasını isteyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a yönelik sözlerine, YRP'den videolu yanıt geldi

MHP lideri Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında, "Mirasyedilerin Filistin konusunda cephe açıp Türkiye'yi suçlaması, jet yakıtı satıldığını iddia ederek Kürecik sakızı çiğnemeleri, utanç duvarı gibi karşımızdadır" sözleriyle, isim vermeden Fatih Erbakan'ı eleştirdi. 

Yeniden Refah Partisi'nden Bahçeli'nin sözlerine yanıt, gecikmedi. YRP Gençlik Kolları Başkanı ve MKYK Üyesi Melih Güner, Bahçeli'nin daha önce yine meclis grubunda Filistin ile ilgili yaptığı bir konuşmanın videosunu yayınlayarak, "Sayın Devlet Bahçeli'nin, aynı kürsüden daha önce yaptığı konuşmayla bugün yaptığı konuşmanın birbirinin tam zıttı olmasının sebebi nedir acaba? Siyasi çıkar ya da üç beş belediye almak için siyaset yapmıyoruz. Biz ne yaptıysak Allah rızası için yapıyoruz" notunu paylaştı. 

Güner'in paylaştığı videoda Bahçeli, "Kudüs bizi bilir, biz Kudüs'ü biliriz. Şayet ABD, bunun önünde engelse, NATO üyeliğini derhal tartışmaya açalım, Kürecik'i de İncirlik'i de boşaltalım gitsin. Onlardan korkan en az onlar gibi olsun" ifadelerini kullanmıştı.