Medya
09 Tem 2021 21:55 Son Güncelleme: 09 Tem 2021 21:57

Bahçeli'nin danışmanından kulisleri sallayan ‘Soylu’ yazısı! ‘AKP inkar etse de…’

Bahçeli'nin basın danışmanı Türkgün gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek, Bakan Soylu’yla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek'in, Soylu'ya neden destek verildiği hakkındaki yazısı, kulislerde, iktidar kanadının yalanlamasına rağmen perde arkasından yürütülen "yeni çözüm sürecine" cevap olarak değerlendirildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek, Türkgün gazetesindeki köşesinde, İçişileri Bakanı Süleyman Soylu'ya neden destek verdiklerini yazdı.

Bahçeli'nin, "Terörle mücadeleyi dağda taşta, sınır içinde, sınır ötesinde cesaretle yürüten bir hükümeti, bir bakanı, topyekûn tüm güvenlik güçlerimizi ama, ancak, fakat demeden ön şartsız destekledik, bundan sonra da destekleyeceğiz" sözlerini hatırlatan Çiçek, şu değerlendirmeleri yaptı:

"SOYLU TAHRİŞ EDİYOR"
"Süleyman Soylu'yu itibarsızlaştırma, yıpratma meselesi bir organize suç örgütü liderinin açıklamalarıyla bugün başlayan bir mesele değildir. Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı olduğu günden bu yana gerek trafik terörü, gerek uyuşturucu terörü, gerek suç örgütlerinin terörü, gerekse de terör örgütlerinin eylemleri karşısında mücadele ve önleme metodlarını çok başarılı uyguladığı için hedef hâline getirilmiştir.

Üç yıl önce Kandil'deki Murat Karayılan alçağının 'Adını anmak istemediğim Süleyman Soylu mu, soysuz mu? Süleyman Soylu tahriş ediyor, böyle İçişleri Bakanı olmaz' diye hakaretleri sıralamasının sebebi de işte bu yüzdendir."

"ÖN ŞARTSIZ DESTEKLEDİK"
MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de kendi duruşunun gereği olarak son günlerde büyük yıpratma saldırılarına maruz kalan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'Bilhassa terörle mücadele alanında ismini altın harflerle yazdıracak İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya yapılan itibar suikastlarını, siyasi linç girişimlerini, zulme varan isnatları kaygıyla izlediğimizi, asla ama asla kabul etmediğimizi tarihe not olarak düşmek istiyorum. Kim demiş, Sayın Soylu yalnız diye? Kim demiş, Sayın Soylu kimsesiz diye?

Türkiye Cumhuriyeti'nin İçişleri Bakanı görevini vatan ve millet sevgisiyle yerine getiren, gece demeden, gündüz demeden bölücü terörle mücadele eden mert ve milletperver bir devlet adamıdır. Terörle mücadeleyi dağda taşta, sınır içinde, sınır ötesinde cesaretle yürüten bir hükümeti, bir bakanı, topyekûn tüm güvenlik güçlerimizi ama, ancak, fakat demeden ön şartsız destekledik, bundan sonra da destekleyeceğiz' sözleriyle desteğini yinelemiştir. Bu cümleler her şeyin özetidir."

KRİZ DERİNLEŞEBİLİR
Günboyu'nun kulislerden aktardığına göre; tartışma konusu olan bu açıklamalar, iktidar kanadı tarafından yalanlanan ancak HDP'ye yakın kaynaklarca dillendirilmeye devam edilen "yeni çözüm süreci"ne karşı hamle olarak değerlendirildi. Bir süredir AKP'ye yakın kaynakların kapı arkalarında "MHP ile olmuyor. Güneydoğu'da oy kaybına uğruyoruz" konuşmaları MHP teşkilatlarının canını sıkıyor.

HDP'li milletvekilleri ve yöneticilerinin de, bölücü terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonlar nedeniyle istenmeyen adam ilan ettikleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun koltuğunda oturduğu müddetçe 'yeni çözüm süreci' ilerleme sağlanamayacağını kulislerde fısıldaması Cumhur İttifakı'ndaki krizi derinleştireceği konuşuluyor.