Polemik & Kulis
28 Eki 2021 13:35 Son Güncelleme: 28 Eki 2021 14:28

Bahçeli'nin arşivi hatırlatıldı, MHP'li vekil böyle hedef aldı: Operasyon çocukları

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan MHP'nin 'Gezi Parkı Eylemleri'ni desteklediği yönündeki iddialar üzerine açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iki gün önce Meclis’teki grup konuşmasında Gezi Parkı olaylarına dikkat çekerek, 4 yıldır cezaevinde olan Osman Kavala’yı hedef aldı.

Bahçeli, “Kavala, Soros'un kuryesidir. Kavala, Gezi Parkı olaylarının finansörü, azmettiricisi, kışkırtıcısıdır. Kavala ile ilgili önerimiz ise şudur:  Bu Sorosçu'nun mahkemesi karara bağlanır ve hüküm verilirse, önce cezasını Türkiye'de çekmesi, sonra da vatandaşlıktan çıkarılarak 10 büyükelçiden birisinin ülkesine gönderilmesi artık milli bir zarurettir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin bu açıklamaları üzerine Odatv ve Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu,  'arşiv' hatırlatması yaptı. 

Odatv, Bahçeli’nin bu sözleriyle birlikte Gezi döneminde kendisinin ve partisinin sözlerini manşete taşıdı. Terkoğlu ise 2013'teki Gezi direnişi sırasında Bahçeli'nin “Gezi Parkı’nda yaşanan gelişmeler Türk milletini rahatsız etmiştir Başbakan’ın otoriter dili, bildik despotları aratmayacak davranışları tepkilerin hedefindedir" sözlerini hatırlattı.

'OPERASYON ÇOCUKLARI' 
Bu haber sonrasında MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir sosyal medya hesabından Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu ile Odatv'yi hedef aldı. Özdemir, "MHP, Gezi olarak isimlendirilen ve 2013 yılında yaşanan eylemlerin içinde, dışında yahut yanında ve yöresinde değildi!" iddiasında bulundu. Özdemir, "Durum böyleyken bir yandan Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, öbür yandan Oda TV isimli operasyon çocukları akıllarınca MHP’nin, Gezi Parkı Eylemleri olarak isimlendirilen meseledeki tutumumuzla, bugünkü tutumumuzun çeliştiğini iddia etmişler ama halt etmişler…" ifadelerini kullandı.