Politika
15 Nis 2024 17:20 Son Güncelleme: 15 Nis 2024 17:26

Bahçeli'nin Akşener çağrısına Müsavat Dervişoğlu'ndan yanıt!

İYİ Parti'de 27 Nisan 2024'te yapılacak olan olağanüstü kurultayda genel başkan adaylığını açıklayan Müsavat Dervişoğlu, "Başka siyasi aktörlerin, partilerin, İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayına müdahil olması siyasi ahlaka sığmamaktadır" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'e yaptığı çağrıya yanıt verdi.

Bahçeli'nin İYİ Parti'deki kurultay sürecine ilişkin "Sayın Meral Akşener'in ayrışma kararından vazgeçerek partisinin başında olması gerektiğini düşünmekteyim" sözlerine ilişkin konuşan Dervişoğlu, "İYİ Parti'ye kimse istikamet çizemez" dedi.

Dervişoğlu, İYİ Parti'deki olağanüstü kurultayda Akşener'in kendisini desteklediği iddialarına ilişkin ise "Akşener'in desteği benden yanaysa bundan onur ve gurur duyarım" diye konuştu. 

Parti genel merkezinde açıklama yapan Dervişoğlu, delegelere 27 Nisan'da yapılacak olağanüstü kurultayda oy kullanmaları yönünde çağrıda bulundu.

Dervişoğlu, AKP'nin Anayasa değişikliği çalışmalarına ise karşı olduklarını belirterek "Bu ülkeyi tek adam rejiminin kölesi olmaktan kurtaracağız. Bu rejimi güçlendirecek hiçbir düzenlemeye de müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"TEK ADAM SİSTEMİ SONA ERMESİ GEREKEN BİR KABUS HALİNE GELMİŞTİR"

Dervişoğlu, "İYİ Partideki kurultay süreciyle birlikte partimizin merkezden kopacağı, belirli bir ideolojik kalıbın içine girerek radikalleşeceğine dair mesnetsiz yorumların ve açıklamaların tamamını reddediyoruz. İYİ Parti milliyetçi aynı zamanda demokrat, aynı zamanda kalkınmacı umdeleriyle Atatürk'ün kurduğu milli devletin temel ilkelerine bağlı bir siyasi parti olarak esasen merkezin ta kendisidir" ifadelerini kullandı. 

Dervişoğlu, "Bu sebeple partimiz, medyada her fırsatta çıkıp siyasi hareketimize bir 'son kullanma tarihi' belirleme hevesinde olanların heveslerini kursaklarında bırakacak, gerilim ve kutuplaştırma politikaları ile ayrıştırılmaya çalışılan milletimizi, yeni bir kalkınma ülküsüne taşıma kararlılığını sonuna kadar sürdürecektir" dedi.

Uluslararası politik ve ekonomik sistem dönüşüm ve değişim içerisindeyken, parti olarak yeni şartların gerektirdiği yeni vizyonla, eskinin devamı değil yeninin başlangıcı olacaklarını dile getiren Dervişoğlu, "Elbette 31 Mart seçim sonuçları ve bu sonuçlar çerçevesinde 22 yıl sonra Adalet ve Kalkınma Partisinin ikinci parti ve 47 yıl sonra ilk kez Cumhuriyet Halk Partisinin birinci parti olması, Türkiye ve dünyadaki değişim dalgasının sosyolojik ve siyasal neticelerinin bir parçasıdır" açıklamasını yaptı.

Açıklamasında Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetlerinin refah ve zenginliği üretip hakça paylaştırmak yerine, yoksulluğu ve fukaralığı yönetmekle meşgul olduğunu belirten Dervişoğlu İYİ Parti’nin kendi iradesinin üzerinde bir iradesinin olmadığını ifade etti.

"27 Nisan Kurultayı'nda İYİ Parti Genel Başkanı olduğum takdirde partimizin içinde bulunduğu siyasi şartların muhakemesini yapacağız ve birinci günden itibaren İYİ Parti iktidarı için çalışacağız" diyen Dervişoğlu, "Başka siyasi aktörlerin, partilerin, İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayına müdahil olması siyasi ahlaka sığmamaktadır" dedi.

"AKŞENER'İN DESTEĞİ BENDEN YANAYSA GURUR DUYARIM"

Bir basın mensubunun, “Meral Akşener’in sizi desteklediğine yönelik iddialar var” şeklindeki sorusuna ilişkin Dervişoğlu “ İYİ Parti’yi biz birlikte kurduk. İYİ Parti’nin kuruluşunda en fazla emek Meral Akşener’indir. Genel başkanımızın gönlü benden yanaysa eğer bundan onur ve gurur duyarım” cevabını verdi.