Politika
11 Ara 2021 16:26 Son Güncelleme: 11 Ara 2021 17:02

Bahçeli’den Türkeş ailesine üstü kapalı tehdit: "Hoşgörü dönemi bitmiştir Alparslan Türkeş, MHP’dir"

Türkeş ailesine üstü kapalı bir tehditte bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Ankara'da MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in 104. doğum günü için Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen törende yaşanan saldırının ardından taraflardan gelen açıklamalara da her geçen gün yenisi ekleniyor.

Saldırı sonrasında Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Alparslan Türkeş Vakfı'ndan ilk günden beri rahatsız olduğunu söylerken; Bahçeli yeni kurulacak Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı'nın başkanı olacağını duyurdu.

Yeni vakfa dair Gerçek Gündem’e konuşan Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş ise, "Bahçeli’nin kurduğu vakıf hayırlı uğurlu olsun. Ailesi tarafından, tüzel kişiliğinin yaşatılması amacıyla kurulan vakfa 25 yıldır kendisi, çok geniş imkanları olduğu halde ne katkı sağladı ki kurduğu vakfa ne katkıda bulunacak? Alparslan Türkeş’in ismini istismar etmekten başka bir şey olmayacak. Yaşananları ülkücülerin takdirine bırakıyorum" dedi.

'HOŞGÖRÜ DÖNEMİ KAPANDI, TÜRKEŞ MHP'DİR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli  bugün yaptığı yeni bir açıklamayla, Türkeş ailesine üstü kapalı bir tehditte bulundu. "Bu aşamada hoşgörü dönemi kapanmıştır" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bundan böyle gaye ve gerekçesi ne olursa olsun Merhum Türkeş Bey’in istismarına müsaade edilmeyecektir. Alparslan Türkeş Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bu tarihi gerçek değişmeyecek, değiştirmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir.