Politika
11 Mar 2023 18:12 Son Güncelleme: 11 Mar 2023 18:15

Bahçeli'den partilere hazine yardımı çağrısı: Depremzedelere aktarılsın!

MHP Lideri Bahçeli hazine yardımı çağrısında bulunarak, seçim döneminde siyasi partilerin aldığı hazine yardımının depremzedelere aktarılması teklifini sundu.

Türkiye'nin şu sıralar en önemli gündem başlıkları, 2023 seçimleri ve Kahramanmaraş merkezli depremler.

11 ilde etkili olan depremlerin ardından devlet-millet işbirliği ile yaralar sarılmaya başlandı.

Yapılan çalışmalarla afet bölgesinde çadır ve konteyner kentler kuruldu, vatandaşlara taşınma ve eşya yardımı için planlamalar yapıldı ve ödemelere geçildi.

Yaşanan zorlu süreçte bölgede ihtiyaçların artması, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de gündeminde yer aldı.

Bugün partinin MYK üyeleri ve milletvekilleriyle Genel Merkez'de bir araya gelen Bahçeli, toplantının ardından kameraların karşısına geçti.

'Seçim ödenekleri afet bölgesine aktarılsın' teklifi

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan parti lideri, partisiyle birlikte belirledikleri teklifi sundu.

Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde:

"Son milletvekili genel seçimlerine katılma hakkı tanınan siyasi partiler her yıl hazineden ödenmek üzere 5 bin de 2'si oranında ödenek belirlenmektedir. Bu ödenek hazine yardımı yapılacak siyasi partiler arasında YSK tarafından ilan edilen oy oranlarına ilişkin bölüştürülmek suretiyle her yıl ödenmektedir.

Bizim teklifimiz şudur; 14 Mayıs 2023’te yapılacak seçimler için siyasi partilere ödenen 3 kat fazla ödeneğin doğrudan depremden etkilenen illere ve vatandaşlara aktarılması düşünülmelidir. MHP bu feragata gönüllüdür. Diğer siyasi partilerden de hassasiyeti ümit etmektedir."