Gündem
03 Eyl 2022 09:59 Son Güncelleme: 03 Eyl 2022 10:05

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'festival' tepkisi! "Tahrik ve tacizleri yanlıştır"

Dün "24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali"ne katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde art arda iptal edilen festivallerle ilgili konuştu. Bahçeli, "Festivalden fitne çıkarmak büyük bir sorumsuzluktur. Kamu güvenliği ve toplum sağlığı dikkate alınmadan festival organize edilemez. Hele hele terör örgütlerinin eylem hazırlığı içinde olduğu festival programları asla yapılamaz." dedi.

İptal edilen festivallere yönelik çıkan tartışmalara Devlet Bahçeli'den de açıklama geldi. 

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ankara'da düzenlenen 24'üncü Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı. Bahçeli, festival öncesi yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Bahçeli, son günlerde iptal edilen konserlere ilişkin konuşmasında "Bu festivali gündemi işgal eden başka festivallerle karıştırmamak lazımdır. Çünkü MHP'li belediyelerin festival programlarında edep vardır, denge vardır, seviye vardır, milli ve manevi değerlerin hükmü vardır. Son günlerde iptal edilen festivallerle ilgili fitne kazanı kaynatan, toplumu provoke eden Kılıçdaroğlu, festival görmek istiyorsa, toplum huzurunun nasıl gözetildiğini merak ediyorsa, gelsin de Etimesgut'a baksın. Belki biraz ders alır, ibret alır, aklını da başına alır" ifadelerini kullandı.

'FESTİVALDEN FİTNE ÇIKARMAK SORUMSUZLUKTUR'

Bahçeli, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Milletimizin şikayet ve yakınmasına rağmen festival düzenlenemez. Kamu güvenliği ve toplum sağlığı dikkate alınmadan festival organize edilemez. Hele hele terör örgütlerinin eylem hazırlığı içinde olduğu festival programları asla yapılamaz. Kılıçdaroğlu'nun tahrik ve tacizleri yanlıştır, çok tehlikelidir. Festivalden fitne çıkarması büyük bir sorumsuzluktur."