Televizyon
19 Mayıs 2015 09:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:34

Bahçeli'den 'Demirtaş' cevabı: "HDP muhatabımız değil

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli Star TV ve NTV ortak canlı yayınında soruları yanıtladı.

İşte Bahçeli'nin konuşmalarından satır başları.

DEMİRTAŞ'IN ÇAĞRISINA BAHÇELİ'DEN CEVAP

Bu tür sorunun muhattabı MHP olmamalıdır. MHP olarak seçimlerin barış ve huzur içinde geçmesini arzulamaktadır. Seçimleri gölgelemek isteyenler, bazı provokasyonlarla Türkiye'yi karşı karşıya bırakmaya çalışıyorlar. MHP'nin HDP binalarına saldırmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Kaldı ki HDP bizim muhatabımız değil. 20 tane siyasi partinin içinde 2 partiyi temel alıyorlarsa burada birilerinin çıkarı var. HDP'nin siyasi iktidara bakması gerek. Hükümetle iktidarla yakın temasta olanlarının iktidarı göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

Bu saldırıları MHP mi yapıyor sorusu siyasi edepsizliktir.

MHP'NİN OY TAHMİNİ

MHP olarak anket yaptırmamaktayız. Biz hedef olarak iktidarı hedefliyoruz.

AK PARTİ İLE KOALİSYON OLUR MU?

AKP'nin uygulamaları, sahip olduğu zihniyet temel alındığında MHP'nin koalisyon yapacağı bir parti değildir. MHP'nin hedefinde tek parti iktidar vardır. Hangi parti ile ne koalisyon yaparsınız sorusuna verdiğimiz cevapla tuzağa düşmüş oluruz. Koalisyonlar demokratik bir kurum. Koalisyon uzun ömürlü olmamaktadır. Türkiye'nin ateş çemberinde olduğu bu dönemde koalisyon istemek AKP yandaşlarının yeni bir projesidir.

HDP BARAJI AŞABİLİR Mİ?

HDP, PKK'nın siyasal ucudur. TBMM'de bağımsız adaylarla seçime girmiş belli oranda da temsil kabiliyeti de bulmuştur. Bundan sonraki mesele HDP'nin kendi sorunudur. Ama AKP için HDP'nin barajı aşıp aşmaması partileri için bir sorundur. Ama burada bir rol paylaşımı söz konusudur. Türkiye'de örtülü gizli, sinsi bir koalisyon vardır.

1 -Cumhurbaşkanı Erdoğan
2 -Adalet ve Kalkınma Partisi başkanı (Serok Ahmet)
3 -PKK ve onun temsilcisi İmralı canisi.

Koalisyonu başka bir yerde aramaya gerek yok

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Erdoğan 30 defa yurt içinde 30 yurt dışında mitingi var. Önümüzdeki günlerde hukuki süreç çok daha hızlı işleyecek. Artık Serok Ahmet'ten de bir şey olmayacağını da herkes gördü.

TSK'DA PARALEL YAPI SORUŞTURMASI

Her şey raydan çıkmış. İnandırıcılığı kalmamış. MGK'dan karar aldırıyorsunuz sonra da hakimleri ve savcıları tutukluyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan paralel örgütün kurucularından ve de 10 yıldır yardım yataklık yapanlardandır.

TSK'yı kast ederek ifade etmiyorum. Ameliyat sonrasında gazeteciler sordu ben de allahtan şifalar diledim. Gerçekten Özel bir Genelkurmay başkanı olduğu anlaşılıyor. Şahsını tanımıyorum ama uygulamalar bizi ilgilendiriyor. Süleymanşah'ı kamnyonla getirip Türkiye'ye 2 km mesafeye koymak millet vicdanında mahkum olmuşlardır.

CEMAATE BAKIŞ AÇISINIZ NE DURUMDA?

Fethullah Gülen Hoca bizim davetimize icabet edip Türkiye'ye gelmeliydi. Benim kendisiyle hiç bir görüşmem olmamıştır. Cemaatin MHP'ye yakın bir ilgisi olduğunu da çok zannetmiyorum. Biz Cemaatin hiç bir zaman yanında olmadık karşısında da olmadık.