Politika
17 Mar 2024 11:58 Son Güncelleme: 17 Mar 2024 12:01

Bahçeli, "Son seçimim" diyen Erdoğan'a seslendi: Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu benim final seçimim." diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur İttifakı olarak yanındayız.” ifadelerini kullandı.

 Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP), 14. Olağan Büyük Kurultayı başladı. Slogan ve teması "Ülke için var olduk, bir ülküye yar olduk. Ülkeye sevda, ülküye yemin" ve "Ülkümüz ömür boyu candan öte" olarak belirlenen kurultay Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

Tribünlerde, "Bir ülkü bir ömürden uzun her sevdadan büyük", "İlk günkü azim ve kararlılık bitmeyen gurur ve onurla", "Devir artık Türk devridir", "Cumhur bizim Türkiye hepimizin" ile "Geçmişin gururu yarının umudu" yazılı pankartlar yer aldı.

Delegeler ve davetliler salondaki yerini aldı. Genel Başkan Devlet Bahçeli de saat 10.10'da salona geldi. Partililer Bahçeli'yi ayakta, "Hareketin lideri Devlet Bahçeli" sloganlarıyla karşıladı.

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açılış konuşmasının ardından, divan başkanlığına delegelerin önerisi üzerine Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya oy birliği ile seçildi. Divan başkanlığının oluşmasının ardından kurultay çalışmalarına başladı.

Genel başkan ve parti organlarının seçileceği MHP kurultayında, 1300'ün üzerinde delege oy kullanacak.

Kurultaya, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir, İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ile bazı siyasi parti temsilcileri ve milletvekilleri katıldı.

GENEL BAŞKAN İLE MYK VE MDK SEÇİLECEK
Kurultay kapsamında ilçe kongrelerini 27 Eylül 2023'te, il kongrelerini ise 18 Kasım 2023'te tamamlayan MHP'nin, yerel seçimden 14 gün önce yapacağı kurultayda daha önce 10 kez genel başkan seçilen Devlet Bahçeli, tek aday olarak yarışacak.

Genel Başkanın yanı sıra 75 üyeden oluşan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve 9 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu'nun (MDK) seçileceği kurultayın ardından MYK içinden 15 üyenin yer aldığı Başkanlık Divanı oluşturulacak.

Kurultayda ayrıca 25 yedek MYK ve 5 yedek MDK üyesi de seçilecek.

'TÜRK MİLLETİNİ YALNIZ BIRAKAMAZSIN'
Program öncesinde kolunu inciten MHP lideri Devlet Bahçeli, kürsüye kolu bandajlı çıktı. Konuşmasında "Bu benim final seçimim." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslenen Bahçeli, "Buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a diyorum; ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur İttifakı olarak yanındayız" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

"Her şeyden evvel söylemeliyim ki böylesi muazzam bir coşkuya şahit olmak şu fani ömrümün en gurur bahşeden anlarından birisidir. Mukaddesatımızın kilidi sizlersiniz. Ötelerin ötesinden geliyor yürekli sesiniz ömür ömür genişliyor yüksek seferiniz. Yıldırımlar da neymiş taş çıkartıyor güçlü seslenişiniz, Türk ve Türkiye yüzyılını taçlandırıyor ülkü seferberliğiniz. Hepinizi en derin hissiyatımla birlikte hürmet ve muhabbetle selamlıyor, 14’üncü olağan büyük kurultayımıza hoş geldiniz diyorum. Yurt içinden ve yurt dışından kurultayımızı takip eden aziz vatandaşlarımızı gönül ve kültür coğrafyalarımızla hayatla varlık mücadelesi veren muhterem kardeşlerimi selamların en güzeli ile selamlıyorum. Türkiye’miz hamdolsun buradadır. Şehitlerimizin aziz hatıraları, gazilerimizin insanüstü fedakarlıkları, yusuf yüzlülerimizin anıtlaşmış mücadeleleri bizledir. Kurucu genel başkanımız Alparslan Türkeş Bey’in kutlu emanetleri kalbimizin tahtındadır. Bir ananın iki oğlu bir amacın iki kolu o da ulu bu da ulu Azerbaycan Türkiye diyerek tek millet iki devlet gerçeğini Türkistan’ın özlemleri ile kenetleyen bahtiyar aramızdadır. Yılandan, çiyandan yoldaş olur mu sorusu ile taşları yerinden oynatan ve yüreğindeki inci sızıyı dize döken şehriyar aramızdadır. Dil ile düğümlenen diş ile çözülemez gerçeğini telaffuz eden Türkçenin medarı iftiharı olan Kaşgarlı Mahmud aramızdadır. Edep aklın tercümanıdır herkes edebi kadar akıllı akıllı kadar şerefli, şerefli kadar değerlidir mesajı ile mütekamil ahlakını ibra eden Hazreti Mevlana aramızdadır. Türk milletinin kutup başı olan milli gökyüzümüzde süheyl yıldızı gibi parlayan bütün değerlerimiz aramızdadır mücadeleleri mücadelemiz hedefleri hedeflerimizdir.

Ülkümüzden dönersek, döneklere güvenirsek gök girsin kızıl çıksın, yeni yüzyıla Türkiye’nin damgasını vurmazsak gök girsin kızıl çıksın. Türk ve Türkiye sevdamızdan vazgeçersek gök girsin kızıl çıksın. Halktan, hakikatten milim ayrılırsak gök girsin kızıl çıksın. İç ve dış husumet cephesine boyun eğersek gök girsin kızıl çıksın. Türk milletine kem gözlerle bakanları affedersek gök girsin kızıl çıksın. Bölücülere, bölünme rüyası görenlere, terör sevicilere, kurt içinde çakal beslemeyi düşünen akılsızlara taviz verirsek gök girsin kızıl çıksın. Ülke için var olduk bir ülkeye yar olduk yastığımız mezar taşı yorganımız kan olsun. Biz bu yoldan dönersek namus bize ar olsun."