Politika
15 Oca 2023 13:49 Son Güncelleme: 15 Oca 2023 18:15

Bahçeli, seçim tarihi ile ilgili sessizliğini bozdu! Altılı Masa’ya çağrıda bulundu…

Seçim için ilkbaharı işaret eden MHP lideri Devlet Bahçeli, Altılı Masa’ya çağrıda bulundu: “Milletvekili genel seçimine her zaman olduğu gibi adaylarınızı göstererek girin ancak cumhurbaşkanı adayı konusunda Erdoğan etrafında tek yumruk olalım.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da MHP MYK, MDK ve Milletvekilleri ortak toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"2023 seçimlerinde millet geleceğini oylayacaktır. İnandık, başaracağız. Lider ülke Türkiye'ye mutlaka ulaşacağız. Milliyetçi Hareket Partisi donanımlı ve yetişmiş kadrosuyla, inançlı dava insanlarıyla her meseleye hakim ve her müşkülata dayanıklıdır.

Yorulmayacağız, adım adım 2023 hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. İşçimizin, çiftçimizin, dul ve yetimimizin, esnafımızın her zaman yanında olacağız. Birlikten nasıl bir kuvvet doğduğunu beraberce göstereceğiz. 85 milyon Türk vatandaşı bizim için kutsal bir emanettir. Verilecek her oy tam bağımsızlığa destek olacaktır.

Yerimizde saymaya, tarihin gerisine düşmeye ne hakkımız ne de niyetimiz vardır. Davası olan her insan umut insanıdır. Türkiye artık feleğin çemberini kırmıştır. İstikrarlı yükseliş kararlılıkla devam etmelidir.

"SEÇİMLER İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'nin gücüne güç katmıştır. Kuvvetler ayrımı netleşmiştir. Fikir ve görüş birliği dönemi başlamıştır. Türkiye muazzam bir çıkış ivmesi yakalamıştır." 

"Seçimler için geri sayım başlamıştır. Önümüzdeki bahar mevsimi aynı zamanda sandık ve seçim mevsimidir."

Bildiğiniz ve takip ettiğiniz Cumhurbaşkanlığı ve genel seçime yürüyoruz. Verilecek her oy Türk ve Türkiye Yüzyılı'na bir tuğla koyacaktır. Her oy tam bağımsızlığa bir destek olacaktır.

"MİLLETİMİZ YABANCI ACENTESİ SİYASETÇİLERE İTİBAR ETMEYECEKTİR"

Milletimizin yalancılara, yabancılara ve onların yerli acentesine dönüşmüş siyasi figürlere itibar etmeyeceğine olan inancımız tamdır. Sızlanarak hiçbir şey yapamayız. Davası olanın umudu vardır. İman varsa imkan vardır ve karamsarlık bulutları dağılmaya mahkumdur. Türkiye'nin makus talihi değişmiştir. Kararlı yükseliş, iddialı yürüyüş hızla devam etmelidir. Kaldı ki gerçekleşebilecek hedefimiz de budur.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ, PARLAMENTER SİSTEMİN AKSAKLIKLARINI  KALDIRIP ATMIŞTIR"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, parlamenter sistemin bütün aksaklık ve anormalliklerini telafi etmiştir. Kuvvetler ayrımı netleşmiş. Davut kimin boynunda ise tokmak da onun eline verilmiştir. Böylelikle devletteki yetki karmaşası, çapsız tartışmalar sona ermiştir.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine tek adamlık yaftası vurmak soysuz bir saptırmadır. Bu ağır kusurlu bir siyasetçi küstahlığıdır.

ALTILI MASA'YA ÇAĞRI 

"Gelin aday olarak Erdoğan'ın etrafında birleşelim. Kazanamayacağınız ve hazır olmadığınız demokratik bir yarışa girmekten dönün. Altılı masa 10 defa toplandı, bir arpa boyu mesafe almadı. Türkiye'nin lider ülke mertebesine yükselmesinde hepinizin eşit payı olsun. Türkiye büyüsün zenginleşsin, insanımız kronik sorunlarından kurtulsun." 

"TEK ADAMLIK YAFTASI SİYASET KÜSTAHLIĞIDIR"

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine tek adamlık yaftası vurmak soysuz bir saptırmadır. Bu ağır kusurlu bir siyaset küstahlığıdır.

Zillet İttifakı'nın yapabildiği şey yen sistem muhalifliğidir. Yatıp kalkıp Cumhurbaşkanlığı sistemini suçluyorlar. Toplanıyor, dağılıyor sisteme iftira atıyorlar. Bilmiyorlar ki Türkiye eski Türkiye değildir. Aziz milletimiz bu sisteme alışmıştır. Bunların geçim kapısı hamasettir."

"AHMET DAVUTOĞLU ZİLLET İTTİFAKININ ZEHRİNİ KUSMUŞTUR"

"Ahmet Davutoğlu, "Altılı masanın cumhurbaşkanı bizi dinlemezse kriz olur ve yeniden seçime gideriz" demekle zillet ittifakının zehrini kusmuştur. Buradan bir demokrasi, istikrar ve hizmet aşkı çıkmayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yoktur. Vaatleri krizdir. Konsorsiyum halinde ülke yönetmektir. Masa şimdiden kriz girdabına yuvarlanmıştır. Projemiz, planımız budur diyemiyorlar. Kriz ibrazı yapıyorlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında el ele verelim, güç birliği yapalım, bu başarının mükafatı da sizde olsun" 

"ASKERE DÜŞMANLIK DÜŞMANA ASKERLİKTİR"

"Bu Kılıçdaroğlu demiş ki, 'Askerlerin alkışlaması bir çürümüşlük göstergesidir. Komuta kademesi haddini bilsin.' TSK'ya yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Kahraman askerimizin üniformasını ortadoğu askerinin üniformasına benzeten Kılıçdaroğlu edepsizdir. Haddini bilmesi gereken kişi varsa o da askere düşmanlık yapan yandan çarklı Kılıçdaroğlu'dur. Kılıçdaroğlu neyin hasretini çekmektedir. Komuta kademesinin alkışladığı başkomutandır. Unutmasın ki askere düşmanlık, düşmana askerliktir!"

İSVEÇ'E TERÖR TEPKİSİ

"İsveç'te Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a benzetilen bir maketin ayaklarından asılması alçaklıktır. Hainler ancak maket asarlar. Asıl onların cansız bedenlerinin darağacında sallanacağı gün de gelecektir. İsveç hükümetinin bu vahim olay karşısındaki duruşu yetersizdir. Bu ülkeye ile NATO şemsiyesi altında nasıl buluşacağız. Bölücü itleri bağlayamayan İsveç'in NATO'ya katılımına oy vermemiz nasıl beklenecektir?"