Gündem
11 Eyl 2023 21:07 Son Güncelleme: 11 Eyl 2023 21:38

Bahar Feyzan, Altaylı'yı YouTube kanalından vurdu! "Bu ne küstahlık? Buna hakkın yok!"

Gazeteci Bahar Feyzan, Fatih Altaylı'nın Oğuzhan Uğur ile kendi kanalında yaptığı bir röportaj üzerinden sert eleştirilerde bulundu.

Gazeteci Bahar Feyzan, Fatih Altaylı'nın kendi YouTube kanalında Oğuzhan Uğur'la yaptığı röportaj üzerinden YouTube kanalları arasındaki eleştiri kültürüne dair kurduğu cümlelere "Öncelikle bu ne küstahlık? Eski mahalle alışkanlıklarını buraya taşıma hakkın yok!" sözleriyle tepki gösterdi.

Feyzan, Altaylı'nın kendi kanalını sadece Flu Tv ve Babala Tv ile kıyaslaması üzerine de "YouTube’un yeni ağası gibi davranması en başta buraya emek verenlere ayıp olmuyor mu?" ifadelerini kullandı.

Feyzan ayrıca Altaylı'nın Habertürk'teki dönemine de eleştirilerde bulunarak "Tek adam yetiştirmedi Fatih. Yıldız gazeteciliğini ekole dönüştürmedi. Kendi ekolünü yaratmadı. Kendinden başka, sektörde ‘onunla yetiştim’ diyen çıkar mı? Sanmam." dedi.

Bahar Feyzan, yazısının tamamında şu ifadeleri kullandı:

Şahsen tanırım. Hiçbir problemim yok. Ama Türkiye’de kendisinin de bahsettiği eleştiri kültürünün yaygın olmadığından kuralları yıkarak başlayayım.

Öncelikle bu ne küstahlık? Eski mahalle alışkanlıklarını buraya taşıma hakkın yok!

Fatih Altaylı’nın kendi YouTube kanalında Oğuzhan Uğur ile yaptığı röportajı izledim. Tam bir felaket. Kendi kanalını sadece FLU TV ve BABALA TV ile mukayese ederek; “işte burada zaten artık bir ben, bir sen bir de flu tv var” diyor Oğuzhan’a. Yuh dedim izlerken . Oğuzhan da nedense “hek hek” iki laf edememiş. Yahu Fatih Altaylı, her köşe başını ben tutarım, her çeşmenin başında ben otururum” kafaları değil ki buralar. O kendinden başka kimseye pay ve payda vermeyen, diğerlerini ezen, yok sayan, çeşmenin başını tutan..” onlar, senin geldiğin ana akımın alışkanlıklar! Onları da alıp, ana akımda bir tv kanalının patronu olmanı dilerim. Eğer değişmeyecekse bu alışkanlıkların…

Tek adam yetiştirmedi Fatih. Yıldız gazeteciliğini ekole dönüştürmedi. Kendi ekolünü yaratmadı. Kendinden başka, sektörde ‘onunla yetiştim’ diyen çıkar mı? Sanmam. İşsizliğin girdabında boğulup acı çeken gazeteciler varken; zerre bu depremden etkilenmedi. Tayyip Erdoğan’ın artık kendisine röportaj vermemesi dışında konforundan taviz vermedi. İşinden atılan, duruşlarının kavgasını veren meslektaşlarını savunduğuna da şahit olmadım. Patroncu takıldı. Tüm bunları söyleyebilecek kadar da Habertürk hikayesine hakimim. Sevdiğim biri iyi bir gazeteci.

Bunlara rağmen hiçbir şey olmamış gibi YOUTUBE’un yeni ağası gibi davranması en başta buraya emek verenlere ayıp olmuyor mu? Anlamadığım; eleştirdiği Kemal Kılıçdaroğlu gibi hangi ayrı evrende yaşıyor da bunu göremiyor? Evet izleniyorsun ve daha çok izlen hatta. Sorun bu değil. Sorun daha dün tv’yi bırakıp Youtube’a gelip, burada aylarca yıllarca emek verenlerin üzerinden dükkan açmak! Tam kurnaz esnaf kafaları!

Youtube’da bahsettiğin, Babala ve Flu tv buralar dutlukken geldi. Kimse onları tanımıyordu. Ve yaptığı işlerle buralarda öncü oldular. Bunun için maddi bedeller, zaman gibi bedeller ödediler. Hepimiz gibi.. Oysa siz daha gelir gelmez, buraya da kast sistemini taşıyıp, “sen ben bir de bizim Ahmet abi” kafalarını getirdiniz. Eski Doğan medya gibi tekelcilik yaratmaya çalışıyorsunuz! İnanılır gibi değil!

Her şeyden önemlisi sizin bu mesleğe borcunuz var. Bunun farkında mısınız? CHP’nin delege ağları gibi sisteme çökmek yerine, hayatınızda bir kere de sistemin paydaşı olmayı deneyimleseniz? Hani, burada özellikle gençler sizlerden de kaçıp geldi ya bu mecralara! Sizin yönettiğin televizyonlardan kaçıp geldiler. Şimdi siz hemen nasıl da 2 günde ayrıştırdınız kendinizi o tarihten?

Sizin eleştirdiğiniz, istifa edip gitmiyorlar dediğiniz siyasetçilerden tavır olarak bir farkınız var mı bilemedim? Onlar da rakip çıkarmıyor, onlar da adam yetiştirmiyor, onlar da gitmiyorlar!

Yaşınızın ve deneyimlerinizin katkısı hala kendi starlığınızı kovalamak ise ben size rahmetli Mehmet Ali Birand ve Ufuk Güldemir’i hatırlatmak isterim.

Bu yazdıklarım sizin başarılarınızı takdir etmediğim anlamına gelmez. Kesinlikle başarılısınız. Ama hep kendinize çalıştığınız mesleğinize de bir borcunuz yok mu? Her gün bahsettiğiniz değişim, sizin dışınızda gelişen bir dünya mı? Öncelikle geldiğiniz yerin sakinlerini yok saymak yerine, saygı mı gösterseniz?

Ama yok ana akımda da suyun başını ben tutarım, Youtube’a gelir burada da suyun başını ben tutarım diyorsanız, ben bunu alkışlamıyorum. Buradan da kayda geçiriyorum.