Röportaj
16 Eki 2013 23:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

BAHADIR ÖZDENER: KURTLAR VADİSİ DE AK PARTİ DE 11 YILDIR İKTİDARDA!

Kurtlar Vadisi'nin senaristi Bahadır Özdener dizi ile AK Parti arasında iktidar benzerliği olduğunu belirtti.

11 yıldır ekranlarda reyting rekorları kıran Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi Bahadır Özdener, Yeni Şafak'tan Fatih Vural'a açıklamalarda bulundu.

VADİ'NİN SENARİSTİ KONUŞTU
Dizi ile AK Parti arasında "İkisi de 11 yıldır iktidarda" diyen Özdener Gezi olaylarının Avrupa'daki yansımaları hakkında da konuştu. İşte Özdener'in açıklamaları:

GEZİ'YE DIŞARIDAN BAKABİLDİM
Gezi'de de dışarıya bakıyor musunuz?

Tabii ki. Gezi Olayları'nın bir bölümünde yurtdışındaydım. İnsanlar nasıl bakıyorlar diye görme fırsatım oldu. Avrupa'daki sıradan insanın hiç umrunda değildi.

Kimlerin umrundaydı?

Sinir merkezlerinin! Patronajın!

AK Parti'nin nesinden rahatsızlar?

Onlar partiyle ilgilenmezler. Onlar, bizim prangalarımızdan kurtulmamızın sadece bu anlama gelmeyeceğini bilecek kadar bizi tanıyor; ama biz kendimizi tanımıyoruz. Bütün yapıyı bozacaksınız.

VADİ DE AK PARTİ'DE 11 YILDIR İKTİDARDA
Kurtlar Vadisi izleyicisi ve AK Parti seçmeni arasında bir paralellik kuruyor musunuz?

En benzeştiğimiz taraf, AK Parti'de Kurtlar Vadisi de 11 yıldır iktidarda. Sosyologlar, 90 dakikalarını ayırıp zahmet edip diziyi izlese de bunu araştırsa. Irak'ta Şii, Sünni ve Selefiler birbirlerinin camilerini bombalarken, Perşembe günleri Kurtlar Vadisi'nde buluşuyor. Bu incelenmeye değmiyor, öyle mi?

Özellikle de 2007'deki Ergenekon Davası süreciyle birlikte insanlar, Kurtlar Vadisi'nde izledikleri senaryoyu gerçek hayatta izler oldular. Bu reytinglerinize nasıl yansıdı?

NE DEDİYSEK ÇIKTI
Biz seyircimize ilk gününden vaat ettik ki, "Yaşanacak her şeyi, önceden seyredeceksiniz." Zaten 2003 Ocak'ından, 2005 Aralık'ına kadar seyircimiz buna aşinaydı. Mafya döneminin biteceğini söyledik, herhangi bir veriye dayanmadan. Bu yolun sonuna gelindiğini ve bu konseptin değişeceğini söyledik, değişti. Türkiye'nin içerisinde derin oyunlar oynanacağını söyledik, oynandı. Bunun kökleri olduğunu, Tapınakçılar ve Evangelistler olduğunu söyledik, birer ikişer ortaya çıkmaya başladılar. Ergenekon Davası'ndan çok daha önce biz zaten bunu anlatmaya başlamıştık.

ONLAR YORULMUYOR BİZ DE YORULMAYIZ
Kurtlar Vadisi için bir son var mı kafanızda?

Gerçekten bilmiyorum. Ama insanlara duyduğumuz muhabbeti Allah bizden almadıkça, yorulmak yok. Son nefesime kadar bundan usanmamak için Allah'a yalvarıyorum. Çünkü bu emperyalistler kapitalistler, bu insanlık düşmanları hiç yorulmuyorlar. Bize de yorulmak düşmez.