Medya
02 Oca 2020 11:12 Son Güncelleme: 02 Oca 2020 11:24

BAE Emiri'nin Türkiye'de fonladığı medya kim? İbrahim Karagül'den sert tepki...

Millî Gazete, Libya tezkeresi üzerinden Saadet Partisi, İyi Parti ve CHP'ye eleştirilerde bulunan ve "Türkiye duyarlılığınız nerede?" diye soran Karagül'e sert bir dille tepki göstermişti.

BAE Veliaht'ı Muhammed B. Zaid'in terör finansmanı, Türkiye düşmanlığı ile bir yazı yazan Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Millî Gazete tarafından sert sözlerle eleştirildi. Sosyal medya hesabından bu eleştiriye cevap veren Karagül, "Saldırı Emir'in ülkemizde fonladığı medya çevrelerinden geliyor. Terör baronunun adamları harekete geçiriliyor. Al sana para trafiğinin izi. Bu iz, terör trafiği ile de kesişiyor..." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "BAE’li Muhammed b. Zaid! Ortadoğu’daki terör trafiğini yöneten adam! * Türkiye’ye bir terör saldırısı olursa seni sorumlu tutacağız! * CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi: Sizi Sisi ile, terör baronu Emir’le, Suudilerle, Hafter’le aynı cepheye yerleştiren kim?" başlığıyla bir yazı yayımladı.

Millî Gazete, Libya tezkeresi üzerinden Saadet Partisi, İyi Parti ve CHP'ye eleştirilerde bulunan ve "Türkiye duyarlılığınız nerede?" diye soran Karagül'e sert bir dille tepki gösterdi.

"Saadet Partisi'ni bu kez de Sisi merkezli hain bir ittifakın kenarına iliştirmişler. Her şey bir tarafa, okuyucunuza ayıp ediyorsunuz!" denilen söz konusu yazıda, "Seçimler bitti ya; tamam hiç değilse bir sonraki seçime kadar biraz nefes alır; troll-yazarların safsataları, yalanları, iftiraları tatil yüzü görür sanmıştık. Yanılmışız" ifadelerine yer verildi.

Eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt veren Karagül,  "BAE Veliaht'ı Muhammed B. Zaid'in terör finansmanı, Türkiye düşmanlığı ile yazı yazıyorsun, saldırı Emir'in ülkemizde fonladığı medya çevrelerinden geliyor. Terör baronunun adamları harekete geçiriliyor. Al sana para trafiğinin izi. Bu iz, terör trafiği ile de kesişiyor.." ifadelerini kullandı.

 

Karagül, şöyle devam etti:

"CHP, İYİ Parti ve Saadet'in bölgeye bakışının ülkemizle savaşan bu adamın politikasıyla örtüşmesini üzülerek sorguladım. Emir'in medyası diğerleriyle saldırıya geçti. Birlikte! Bu fotoğrafa çok iyi bakın! M. B. Zaid'in 5 bin kişilik troll ordusu var, onlar yeterdi!

Derdim kişileri ve çevreler değil. Geçmişe, bugüne, geleceğe ve haritaya bakıyorum. Cepheyi hem Akdeniz’de hem içeride kuruyorlar. Hafter’den PKK’ya, bazı siyasi partilerden bazı muhafazakar çevrelere, Körfez emirlerine. Bir tuhaf ortaklık. Kimin aklı? Türkiye Libya'da olacak!"

 

Karagül yazısında şunları kaydetmişti:

"Peki, içeridekilere ne oluyor? CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi bu haritayı, bu kuşatmayı, bu Türkiye’yi durdurma hesaplarını okuyamıyor mu? Okuyamıyorlarsa çok yazık. Okuyorlarsa neden Türkiye karşıtı cephe ile aynı yerde bulunuyorlar?

Hiçbir ülke, sınırının sıfır noktasında savunma hattı kuramaz. Eğer siz, savunmanızı sıfır noktasında kurarsanız o savaş Ankara’ya gelir, Anadolu’nun merkezinde kendinizi savunmaya mecbur kalırsınız.

“Libya’da ne işimiz var” diyenler aslında Türkiye’yi savunmasız bırakmaya dönük çokuluslu hesapların içerideki pazarlamasını yapıyorlar. CHP’nin vatanseverleri, İYİ Parti’nin milliyetçileri, Saadet’in muhafazakârları, Türkiye duyarlılığınız nerede?"

Yazının tamamı için tıklayınız...