Gündem
19 Ağu 2021 08:56 Son Güncelleme: 19 Ağu 2021 10:10

Bacaklarından vurulan Emre Erciş'ten şok sözler!

Geçtiğimiz günlerde silahlı saldırıya uğrayan gazeteci Emre Erciş'ten kurşunlama olayına ilişkin önemli mesajlar geldi. "Genelde mesaj 7.65 ile verilirken iki ayağıma 9 mm ile ateş ettiler." diyen Erciş sakat bırakılmak istendiğini söyledi.

Emre Erciş, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Kocamustafapaşa'da silahlı saldırıya uğradı.

Çocuğu yanında, bacaklarına isabet eden kurşunlarla yaralanan Erciş'e ilk müdahaleyi çevredekiler gerçekleştirdi. Daha sonra hastanede tedavi altına alınan Erciş tedavisinin ardından taburcu edildi.Hastanede ciddi bir operasyon geçiren Emre Erciş bugün ilk kez saldırı hakkında detaylı açıklamalar yaptı.

 SALDIRI "KİŞİSEL HUSUMET" DEĞİL

Saldırının kişisel husumetten kaynaklanmadığını vurgulayarak meslek örgütlerinin bu saldırıya kayıtsız kalmasına tepki gösteren Erciş şu ifadeleri kullandı:

"Kişisel hiç bir husumetten kaynaklanmayan silahlı saldırıda, şahsımı hedef alanlar mesaj vermekten ziyade beni sakat bırakmak istemiş. Genelde mesaj 7.65 ile verilirken iki ayağıma 9 mm ile ateş ettiler. Acil servise ilk geldiğimde sağ kaval kemiğim bu şekildeydi.

Pazartesi sabahı yaklaşık 3 saat süren bir operasyon geçirdim ve parçalanan sağ ayağımın kaval kemiğine gerekli müdahale yapıldı ve Picasso'yu aratmayacak bir eser ortaya çıktı :) Operasyona katılan cerrahlara ayrıca teşekkür ederim :)

Süreç içinde başta takipçilerim olmak üzere devlet ve hükümet yetkilileri bir an olsun beni yalnız bırakmazken ne CHP'den ne İP'den ne İnsan Hakları Dernekleri ve ne de Gazetecilere ait dernek ve vakıflardan 1 kişi bile aramadı.

Mağduru olduğum olayda bir kez daha anladım ki; bu ülkede iktidara destek verenlerin ne basın özgürlüğü ne insan ve demokrasi hakkı var. Bu kavramların hepsi maalesef muhalif kesime ait. Bu ayıp da aslında onlara yeter. Sonuç olarak taburcu oldum ve en kısa zamanda yine sahadayım"