Gündem
29 Eyl 2010 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:39

BABASINI AĞLAYARAK SAVUNDU: ''BÖYLE ALÇAKÇA HABERDE ADI GEÇTİĞİ İÇİN UTANIYORUM!''

TRT-2 Haber Müdürü hakkında 'ses ve görüntülü ileti ile hakaret' suçundan açılan dava başladı

Terör örgütü PKK’nın Tokat’ın Reşadiye ilçesinde 7 askeri şehit ettiği kanlı eylem ile Reşadiye doğumlu Albay Dursun Çiçek arasında bağlantı kuran TRT-2 Haber Müdürü Erol Yüksel hakkında “ses ve görüntülü ileti ile hakaret” suçundan açılan dava başladı

Çiçek’in kızı avukat İrem Çiçek, ağlayarak yaptığı savunmasında, “Böyle alçakça bir haberde müvekkilimin adının geçmesini kabul etmiyorum” dedi. Duruşma ertelendi.
Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya, sanık Yüksel ve avukatı ile Çiçek’in avukat kızı İrem Çiçek ile diğer avukatı katıldı.

Yüksel’in davanın düşürülmesi talebi hakim taragından reddedildi.

Yüksel, savunmasında, “Müştekiye hakaret kastıyla verilmiş bir haber yoktur. Dursun Çiçek’in Reşadiyeli olmasının haberde belirtilmesi hakaret olarak algılanamaz. Habercilik görevimizi yaptık. Suçsuzum, beraatime karar verilsin” dedi.

İrem Çiçek ise duruşma yargıcına “Siz Reşadiyeli olsaydınız ne hissederdiniz?” dedi. Çiçek, ağlayarak savunma yaptı. Sanık Yüksel, Çiçek’in “alçakça” tabirini kullanmasına itiraz ederek, şikâyette bulunacaklarını söyledi.