Kültür Sanat
30 Oca 2024 12:08 Son Güncelleme: 30 Oca 2024 12:11

'Babam ve Oğlum' Suudi filmi oldu

Babam ve Oğlum filmi Suudi Arabistanlı izleyiciler için 'To My Son' adıyla uyarlandı. Filmin galası önceki akşam Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapıldı.

Türkiye'de ilgi gören dizi ve filmler, Türkiyeli yapım şirketleri ve Arap dağıtımcıların iş birliğiyle Arap ülkeleri için uyarlanmaya devam ediyor. Uyarlama yapımlar kervanına son olarak Türkiye sinemasının ikonik filmlerinden Babam ve Oğlum da katıldı. Uyarlama yapımda, Irmak'ın filminde Fikret Kuşkan'ın canlandırdığı baş karakteri, daha önce İstanbullu Gelin dizisinin uyarlaması olan 'Beyrutlu Gelin'de başrolde yer alan Tunuslu oyuncu u Dhafer L’Abidine canlandıracak.

Çağan Irmak’ imzalı film, 18 Kasım 2005’de seyirciyle buluşmuş, 81 hafta vizyonda kalmış ve toplam 3 milyon 839 bin 883 gişe yapmıştı. Fikret Kuşkan, Çetin Tekindor, Yetkin Dikinciler ve Binnur Kaya gibi ünlü isimleri buluşturan filmden esinlenen Suudi Arabistan yapımı film, 'To My Son' (Oğluma) adıyla Suudi izleyicilerle buluşacak.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Irmak'ın filminde Fikret Kuşkan'ın canlandırdığı baş karakteri daha önce İstanbullu Gelin dizisinin uyarlaması olan 'Beyrutlu Gelin'de başrolde yer alan Tunuslu oyuncu Dhafer L’Abidine canlandıracak.

O3 Medya ile Double A’nın yapımcılığını üstlendiği film, geçen kasım ayında Red Sea International Festivali’nde de ilgiyle karşılanmıştı.

'To My Son' filminin oyuncu kadrosunda L'Abidine'e Ibrahim Al Hassaoui, Adam Zahr, Khairia Nazmi, Summer Shesha, Ida Al Kussay, Adam Abu Sakha, Sarah Al Yafei ve Emilia Fox eşlik etti.