Televizyon
02 Kas 2013 15:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

BABALARI AHMET KAYA'YA SALDIRIYORDU, ÇOCUKLARI BANA!

Söz Bitmeden Özel'e konuk olan Mustafa Bozkurt Ahmet Kaya şarkıları söylediği için aldığı tepkilere isyan etti.

24 TV'de yayınlanan moderatörlüğünü gazeteci Elif Çakır'ın yaptığı Söz Bitmeden Özel programına bu hafta yine birbirinden değerli konuklar katıldı. Programa modacı Nejla Güvenç, oyuncu Başak Parlak stilist Esra Seziş Kiğılı ve O Ses Türkiye yarışmasının birincisi Mustafa Bozkurt konuk olarak katıldı.

Ahmet Kaya şarkılarının usta yorumcusu Mustafa Bozkurt Elif Çakır'ın yarışma sonrası nasıl tepkiler aldığını sorması üzerine Ahmet Kaya şarkıları söylediği için 'Bölücülükle ve terörist olmak'la suçlandığını belirterek '90'lı yıllarda babalarının Ahmet Kaya'ya yaptıklarını çocukları bana yapıyor' dedi.

Mustafa Bozkurt sözlerini şöyle devam ettirdi: Halkın bana olan beğenisi zaten ortada. Yarışma sonrası doğal olarak güzel tepkiler aldım. Fakat tuhaf eleştiriler de var. Ben çoğunlukla Ahmet Kaya şarkıları söylediğim için tepkiler aldım. Onun üzerinden prim yapmakla suçluyorlar. Oysa adam hiç hayatında Ahmet Kaya dinlememiş gelmiş bir takım boş şeyler konuşuyor. 10 yıldır bu şarkıları söyleyen insanlar var. Ben de çıktım söyledim. İllada ben Ahmet Kaya'ya benzeyeceğim diye bir çabam olmadı. Ona benzetilmek bana gurur veriyor. Önceden de sakalım vardı, sesimde aynıydı. Beni en çok üzen tepkiler şunlardı. Bir terörist, bölücük yakıştırmasıydı. Hala o dönemin insanları kalmış. Doksanlı yıllarda Ahmet Kaya'ya tepki gösterenlerin çocukları işbaşında. Onların çocukları sosyal medyada klavye başında saldırıyorlar. Böyle insanlar ortamı değiştirmeye çalışıyorlar. Hiç bir şeyden bilgisi haberi yok. Bunlar nasıl babasından tepki görmüşse öyle yapmaya çalışıyor. 90'lı yıllarda babalarının Ahmet Kaya'ya yaptıklarını çocukları şimdi yapıyor. Yavaş yavaş Ahmet Kaya anlaşıldıkça gerçekler ortaya çıkıyor. Benim de nasıl bir insan olduğumda zamanla ortaya çıkacak. İyi tepkileri söyleme gerek yok zaten sonuç ortada. Gülten Kaya ile de görüştük bana yol gösterdi yardımcı oldu.