Gündem
10 Ağu 2022 22:38 Son Güncelleme: 10 Ağu 2022 22:40

Babacan’a konuşma izni verilmedi, ortalık karıştı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Denizli teşkilatı tarafından düzenlenen aşure etkinliği açık hava toplantısına dönüştürmek isteyince, polisler mitingi engelledi.

DEVA Partisi Denizli İl Teşkilatı, Genel Başkan Ali Babacan’ın katılacağı aşure ve stant etkinliği için İl Emniyet Müdürlüğünden izin aldı.

Uşak programının ardından Denizli’ye gelen Ali Babacan, Merkezefendi ilçesine bağlı Altıntop Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na geldi. Standın bulunduğu bölgeye 100 metre kala seçim otobüsünden inen Ali Babacan, esnafları selamlarken; otobüs ise etkinlik alanına ulaştı.

İzni olmayan otobüsün stant bölgesine geldiğini ve partililerin burada açık hava toplantısı gerçekleştirmek için hazırlık yaptığını gören Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, duruma anında müdahale etti.  Aşure etkinliğinin açık hava toplantısına dönüştürülmemesi ve seçim otobüsünün trafiğe kapalı yoldan uzaklaştırılmasını isteyen yetkililer ile Partinin Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin arasında gergin diyaloglar yaşandı.