Politika
09 Mar 2020 14:19 Son Güncelleme: 23 Eyl 2020 15:40

Babacan'a canlı yayında açıkça soruldu: Erdoğan'la mücadele edebilecek misiniz?

FOX TV'de Çalar Saat programına katılan eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan, "Erdoğan'la mücadele edebilecek misiniz?" sorusuna "Bizim kişilerle işimiz yok. Bizimle uğraşacaklara biz de gerekli cevapları vereceğiz ama kavga etmeden" yanıtını verdi.

FOX TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olan Ali Babacan, “İçişleri Bakanlığı’na dilekçe veriliyor, 90 kişilik kurucular kurulu bugün dilekçemizi veriyor. Partimizin tüzüğü ve programının son halini verdik. Bu sabah da heyetimiz resmi başvrumuzu yapacak” dedi.

“Siyasi yelpazenin tam ortasında ana akım bir parti olacağız” diyen Babacan, Küçükkaya’nın “Erdoğan’la mücadele edebilecek misiniz?” sorusuna “Bizim kişilerle işimiz yok. Bizimle uğraşacaklara biz de gerekli cevapları vereceğiz ama kavga etmeden” yanıtını verdi.

İşte o video...

Babacan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

* Temel ilkeleri ihya eden, özgürlükleri demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ihya eden bu evrensel değerler temeline oturmuş kendi vatandaşı için çok daha yaşanabilir Türkiye'yi oluşturmak bugünün ihtiyacı.

KORKULAR ÜZERİNDEN BESLENEN BİR SİYASET VAR

* Bu yönetimle bunu gerçekleştirmek mümkün değil. Bu siyaset tarzıyla bu ülkenin refaha erişmesi mümkün değil. Sen neden iktidar partisini destekliyorsun diye sorduğunda insanlar daha kötüsü olur mu diye verdiğini söylüyor.

* Korku siyaseti var. Korkular üzerinden beslenen bir siyaset var. Biz Türkiye için refah seviyesi çok daha arttığı, insanların korkmadan geleceğini planladığı bir Türkiye istiyoruz. Bunları yapmazsak Türkiye çok daha kötü günleri görür.

ABDULLAH GÜL ÇOK DESTEK OLDU AMA…

Ali Babacan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le yeni parti konusunda ipleri kopardığına dair iddialarla ilgili şunları söyledi:

* Abdullah Gül ile çok eski dostuz. Ben siyasete girmeden önce tanıyordum. Beni siyasete davet eden kendisi. Bizim parti hazırlık çalışmalarında bize tecrübesiyle ve fikirleri ile çok destek oldu. Ama siyasi kadronun tamamı biz ve bizim arkadaşlarımızdan oluşan kişiler.

* Bu kadronun mümkün olduğunca siyaseti bilen ve siyasete yeni kazandırdığımız kişilerden oluşuyor. Listemizde göreceksiniz ki daha önce siyaset yapmamış isimler. Yüzde 30 kadın üyelerden oluşuyor. Yüzde 20’ye yakın 30 yaş altı var. Tüzüğümüze genç ve kadın kotası koyduk. Engelli kotamız var.