Baba Vanga'nın ilk 2024 kehaneti gerçek oldu

"Balkanların Nostradamus'u" lakabıyla tanınan ve 25 yıl önce yaşamını yitiren kahin Baba Vanga'nın 2024 yılı kehanetleri gerçek olmaya başladı.

Baba Vanga'nın ilk 2024 kehaneti gerçek oldu - Sayfa 1

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılacağını ve 11 Eylül saldırılarını tahmin ederek uluslararası kamuoyunda büyük üne kavuşan kahin Baba Vanga'nın kehanetleri gündem olmaya devam ediyor. Bulgaristan'da dünyaya geldikten sonra çocukluğunda yaşadığı bir rahatsızlık sebebiyle görme kabiliyetini yitiren ve o günden beri kör olan Baba Vanga'nın kehanetlerini yorumlayanlar ünlü kahinin birçok olayı önceden bildiğini söylemişti.

16
Baba Vanga'nın ilk 2024 kehaneti gerçek oldu - Sayfa 2

İNGİLTERE VE JAPONYA'DA EKONOMİK KRİZ BAŞLADI
Baba Vanga'nın açıklamalarını bu yıl için yorumlayanlar ise ünlü kahinin 2 tahmininin gerçek olduğunu açıkladı. Baba Vanga'nın bu yıl "dünya ekonomik krizle yüzleşecek" dediği belirtilirken İngiltere ve Japonya'da ekonomik krizlerin başlamaya başladığı aktarıldı. İngiliz medyası Birleşik Krallık'ta gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) Aralık ayına kadarki üç aylık dönemde beklenenden daha büyük bir oranda, yüzde 0.3 oranında düştüğüne dikkat çekildi.

26
Baba Vanga'nın ilk 2024 kehaneti gerçek oldu - Sayfa 3

YEN 34 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE İNDİ
Japonya'da ise Yen, ABD doları karşısında 151,97 seviyesine gerileyerek son 34 yılın en düşük seviyesine indi. Ülke şu anda küresel sıralamada dördüncü sıraya geriledi. Öte yandan başta Mısır ve Türkiye olmak üzere birçok ülkede de irili ufaklı ekonomik krizler yaşanıyor.

36
Baba Vanga'nın ilk 2024 kehaneti gerçek oldu - Sayfa 4

İKİNCİ KEHANET DE GERÇEKLEŞİYOR
Medyumun bir diğer öngörüsü de bu yıl sağlık alanında "ciddi gelişmeler" yaşanacağı yönündeydi ve geçtiğimiz haftalarda bir akciğer kanseri aşısı üzerinde çalışıldığı doğrulandı. Oxford Üniversitesi, Francis Crick Enstitüsü ve London College Üniversitesi'nin ortak çalışmasında "LungVax" isimli bir aşı üzerinde uğraşıldığı ve 3 bin aşı için yaklaşık 2 milyon dolarlık fon topladıkları da belirtildi.

46