Baba-kız imza gününde okurlarıyla buluştu

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, kızı Ayşe Beyza Ünüvar ile birlikte ATO Congresium’da düzenlenen imza gününde okurları ile buluştu. 9 Aralık 2023 tarihinde Prof. Dr. Necdet Ünüvar “Her Dem Erdem”, Ayşe Beyza Ünüvar ise “TEDx Sahnesinin Perde Arkası” isimli kitabını sevenleri ve okuyucuları için imzaladı.

Baba-kız imza gününde okurlarıyla buluştu - Sayfa 1

2023 yılının son aylarında “Kendime Sözler” temasıyla, 400 sözün yer aldığı ve serinin ikincisi olan “Her Dem Erdem” kitabının okuyucu ile buluştuğunu anlatan Ünüvar, 10 yıl önce yayımlanan “Her Dem Erdem I” kitabının ardından ikinci kitabının yayımlanmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Sözler ve sözcüklerin yaşamında her zaman önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Prof. Dr. Necdet Ünüvar sözlerine şu şekilde devam etti: “Bilgiyi, ilgiyi ve sevgiyi onlarla anlamaya ve anlatmaya çalıştım. Okurken, yaşarken ve yaşadığım andan anıya dönüşenleri yazarken hep sözlerin ve sözcüklerin ışığı yolumu aydınlattı. Bunca yıldır çocukluktan okul yıllarına, doktorluk günlerinden öğretim üyeliğine, yöneticilikten siyasete kadar hayatın çok farklı aşamalarından geçtik. Bu yollardan geçerken yaşadıklarımı ve okuduklarımı, hissettiklerimi ve düşündüklerimi, duyduklarımı ve söylediklerimi ‘kaybetmemek için kaydetmeye’ özen gösterdim.”

110
Baba-kız imza gününde okurlarıyla buluştu - Sayfa 2

- Rektör Ünüvar: “Sade Eleştirme, Sadeleştir”

Bulunduğu pozisyonlar ve yaptığı işler nedeniyle not tutmanın önemine değinen Ünüvar, katıldığı toplantılarda bürokratlarına ve danışmanlarına bazen dikkat çekici olması adına önemli notlar gönderdiğini belirtti.

210
Baba-kız imza gününde okurlarıyla buluştu - Sayfa 3

Uzun bir toplantı sırasında “Sade eleştirme, sadeleştir!” veya “İnceeleyiniz” şeklimde notlar gönderdiğini kaydeden Ünüvar, “Yaptıklarımızı, yazdıklarımızı ve konuştuklarımızı biz kaydetmesek bile tarih kaydeder. Şimdi elinizde somut halini gördüğünüz bu kitap fikri de işte bu kaydetme ve paylaşma düşüncesinden doğdu” dedi.

310
Baba-kız imza gününde okurlarıyla buluştu - Sayfa 4

- Ayşe Beyza Ünüvar: “Yayılmaya Değer Fikirler”

1984 yılında tasarımcı ve haritacı Richard Saul Wurman tarafından Teknoloji, Eğlence ve Dizayn (Technology, Entertainment, Design) kelimelerinin bir araya getirilerek bir konferans tasarlandığını anlatan “TEDx Sahnesinin Perde Arkası” kitabının yazarı Ayşe Beyza Ünüvar, Harry Marks’ın da yardımıyla TED’in doğduğunu, tek bir konferansla başlayan TED etkinliğinin zamanla gelişerek geniş bir izleyici kitlesine ulaştığını söyledi. Çok geçmeden TED.com’un kurulmasıyla bu 18 dakikalık heyecan verici konuşmaların dünyanın her yerinden ve her yaş grubu tarafından tek tıkla erişilebilir hale geldiğini belirten Ayşe Beyza Ünüvar, TED’in “yayılmaya değer fikirler” misyonunun farklı alanlardan ulaşılabilir olması için TEDx adı altında farklı bir boyuta taşındığını anlattı.

410