Gündem
15 Mar 2024 15:02 Son Güncelleme: 15 Mar 2024 15:07

Baba Bülent Cihantimur'un ifadesi ortaya çıktı! "Oğlumun Türkiye'ye gelmesi..."

Türkiye'nin konuştuğu olayda Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebebiyet vermişti. Olay sonrası Eylem Tok oğlunu alıp önce Mısır'a ardındansa ABD'ye kaçmıştı. Olaya ilişkin soruşturmada, baba Bülent Cihantimur bugün 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermek için adliyeye geldi.

1 Mart tarihinde İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen olayda yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu T.C.'nin karıştığı kazada 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Anne Tok'un oğlu ile ABD'ye kaçması üzerine Türkiye adeta ayağa kalkmış ve soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma çerçevesinde baba Bülent Cihantimur, ’şüpheli’ sıfatıyla Savcılığa ifade vermeye geldi. Cihantimur'un ifadesinin detayları ortaya çıktı.

"OĞLUMUN TÜRKİYE GELMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
Gazeteci Kenan Taş, savcılığa ifade vermek üzere adliyeye getirilen baba Bülent Cihantimur'un ifadesine ulaştı.

Taş'ın sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide, Cihantimur'un verdiği ifade şu şekilde:

"Vefat eden Oğuz Murat Aci’nin ailesi ile temasa geçtim. Olanlar için çok üzgünüm. Kayıpların geri getirilemeyeceğini biliyorum. Bununla birlikte kazazede aile için elimden gelen ne varsa ömrümün sonuna kadar yapacağım. Oğlumun da Türkiye’ye gelmesi ve Türk hukuku önünde hesap vermesi gerektiğini düşünüyorum..."

YURT DIŞI YASAĞI GETİRİLDİ
17 yaşındaki T.C.'nin babası Bülent Cihantimur'a yurt dışı yasağına ek olarak imza şartı da getirildi.