Gündem
19 Oca 2022 09:55 Son Güncelleme: 19 Oca 2022 10:40

Azra Gülendam'ın babasından acı isyan: "Evladımın başı bulunsun"

Vahşice öldürülen Azra Gülendam Haytaoğlu'nun acılı babası, "Nasıl bir acı olduğunu tarif edemem. Evladımın başı bulunamadı. Kızımın beden parçasının bulunmasını istiyorum." dedi.

Türkiye'nin kanını donduran olayda, Azra Gülendam Haytaoğlu, Antalya'da, kaybolduktan günler sonra vahşice öldürülmüş olarak bulunmuştu. İnşaat mühendisi ve emlakçı Mustafa Murat Ayhan tarafından katledilip 13 parçaya ayrılan üniversiteli Azra’nın kafasına ait kemik parçaları bulunmuştu ancak kafası hâlâ bulunamadı. Yaşananlar karşısında isyan eden acılı baba, "Nasıl bir acı olduğunu tarif edemem. Evladımın başı bulunamadı. Kızımın beden parçasının bulunmasını istiyorum." dedi.

"BULUNMASINI İSTİYORUM"

Azra’nın annesinden bu durumu yakın zamana kadar gizlediklerini belirten acılı baba Haytaoğlu, şunları söyledi:

"Katilin cinayet sonrası yaptığını söylediği işleri ben tek başına yapmadığını düşünüyorum. Uyuşturucu madde alan bir kişi, tek başına bu cinayeti işlese bile sonrasında yardım almış olabilir. Ben kızımın otopsi raporlarından hiç memnun değilim. Çocuğumun kredi kartları, telefonu da kayıp. Delillerin tam olarak toplanamadığını düşünüyorum. Bir an önce bu cinayetin bütünüyle hiçbir karanlık noktası kalmadan tüm delilleriyle birlikte dosyada yer almasını istiyorum. Bir baba olarak bunu istemek benim hakkım Yaşadıklarımızın nasıl bir acı olduğunu kimse bilemez. Kızımın yaşamını elinden çalan caninin tarif ettiği yerde evladımın başı bulunamadı. Kızımın beden parçasının bulunmasını istiyorum."

CİNAYET CANAVARCA

Katil Ayhan’ın mahkemeye çıkarılacağı bir sonraki tarih 31 Ocak 2022. Ailenin avukatlarından Gamze Ökte Kılıçkap şunları anlattı:

"İlk duruşmada yönelttiğimiz bazı sorularda sessiz kalmayı tercih etti. Sanığın avukatının savunması, suçun nitelemesinin bilinçli taksirle işlendiği yönünde olsa da olayda canavarca hisle insan öldürme eyleminin gerçekleştiği açık."