Magazin
25 Ara 2012 09:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:32

AZRA AKIN'DAN ÜNLÜ ORGANİZATÖRE DAVA; "KIVANÇ'IN CİNSELLİĞİNE LEKE GETİRDİ"

Tescilli dünya güzeli Azra Akın, organizatör Erkan Özerman aleyhine tazminat davası açtı.

Tescilli dünya güzeli Azra Akın, sevgilisi Kıvanç Tatlıtuğ ile ailesi, geçtiğimiz yıl mahkemeye başvurarak, organizatör Erkan Özerman aleyhine 3 ayrı tazminat davası açtı.

Habertürk'ten Canan İspir'in haberine göre; Akın, avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçede Özerman'ın "Kıvanç'ın cinselliğine leke getirdi", "Hollanda varoş kızı", "Büyük bela", "Kıvanç'a ne olur beni al diye yalvardı" sözleri ile hakarette bulunduğunu iddia ederek, 50 bin TL tazminat istedi.

"Üst katmanlardan kişiler yaşar"

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davaya avukatı aracılığıyla yanıt yollayan Özerman, Türk Dil Kurumu'nun resmi sitesinde 'varoş' kelimesinin kökeninin Macar dilindeki 'varos' kelimesi olduğunu, 'bir kent ya da kasabadaki kenar mahalle' anlamına geldiğini belirterek, " Varoş kelimesi ile ifade edilen ise kenar mahalleler, özellikle Hollanda gibi gelişmiş ülkelerde çoğunlukla durumu iyi olan orta ve üst katmanlardan kişilerin yaşadığı yerlerdir. Şehrin gürültü ve kirliliğinden kaçan insanların büyük ve rahat bahçeli evlerde yaşadıkları nezih yerleşim birimleridir. Davacının doğduğu Hollanda'nın Almeo şehri de meşhur pek çok futbolcu, sanatçı ve televizyon programcısının doğduğu bir şehirdir" dedi. Özerman, davanın reddini istedi.