Televizyon
12 Eyl 2011 21:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:48

AZİZ YILDIRIM'IN NEDEN GÖZLERİ DOLDU? GÜRSEL TEKİN AÇIKLADI! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Aziz Yıldırım'ı Metris'te ziyaret eden Gürsel Tekin Balçiçek Pamir'e konuştu. Metris'te neler yaşandı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Söz Sende’de Balçiçek İlter’in sorularını yanıtladı:
-Şizofren olmadığımı en iyi Hüseyin Çelik bilir!
-Biz olsaydık, Mavi Marmara’yı kurtarmak için askeri yollardık
-Odatv iddianamesini okumadım, okumayacağım.

Gürsel Tekin Söz Sende’de Balçiçek İlter’in sorularını yanıtladı. Metris cezaevinde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı ziyaret eden Tekin, ziyaretin ayrıntılarını Balçiçek İlter’e anlattı. Aziz Yıldırım’ı uzun zamandır tanıdığını ifade eden Gürsel Tekin şunları söyledi: "Fenerbahçe Kulübü Türkiye’nin en önemli kulüplerinden biridir ve Aziz Yıldırım’ın da bunda payı büyüktür. Aziz Yıldırım ve arkadaşları şike operasyonundan dolayı gözaltına alınmış değildir. Silahlı örgüt kurmaktan gözaltındalar."
 
AZİZ YILDIRIM’IN GÖZLERİ DOLDU
 
Balçiçek İlter’in "duygusal anlar yaşandı mı?" sorusuna Gürsel Tekin şöyle cevap verdi: "Elbette yaşandı. Bir insan hak etmediği bir yerde ise doğal olarak duygulanır. Aziz Bey’in gözleri doldu. Kişisel olarak sıkıntısı olmadığını söyledi ama kulübe getirilen eleştirilerden kaynaklı bir sıkıntısı var. Fenerbahçe’nin şampiyonlar ligine katılamamasına üzülüyor. Vefasızlık diz boyu, dostluk arkadaşlık en kötü günde olmalı oysa. Aziz Bey’in sağlığı da çok iyi değil, şekeri var tansiyonu var. Delil karartacak bir durumda değil, Türkiye’nin en önemli kulübünün başkanı niçin içerde tutuluyor. Bu konuda daha insancıl davranmamız gerek"
 
TEKİN’DEN HÜSEYİN ÇELİK’E CEVAP
 
Gürsel Tekin, Hüseyin Çelik’in "şizofren" benzetmesine ise "Benim şizofren olmadığımı en iyi Hüseyin Çelik bilir" diyerek cevap verdi. Hükümetin Mavi Marmara tutumunu da eleştiren Tekin, "Bülent Yıldırım’a gitmemesi için baskı yaptılar. Bu sürecin bu noktaya geleceğini biliyorlardı. Bunlar engellenebilirdi. 9 insan bile bile feda edildi."
 
HÜKÜMET ASKER YOLLAMALIYDI
 
"Başlangıçta o komisyonun kurulması talep edilmemeliydi. Türkiye İsrail’i özür dileyecek noktaya getirmeliydi. İsrail’le ekonomik işbirliklerimiz var, bunlar kullanılmalıydı. Komisyonda olumlu sonuç alamadıysanız hata sizindir. Biz hükümette olsaydık Mavi Marmara’nın gitmesine izin vermezdik. Ama bu sonuçlar doğmuş olsaydı kıyameti koparırdık. Buradan oraya müdahale 15 dakika. Türkiye büyük bir ülke. Oraya asker yollanmalıydı. Diplomatik yöntemlerle çözülmüyorsa yapılacak şeyler belli."
 
İDDİANAMEYİ OKUMADIM, OKUMAYACAĞIM
 
Oda Tv İddianamesinde adının geçmesi ile ilgili Gürsel Tekin, "İddianameyi okumadım okumayacağım. Telefonlarımın dinlendiğini biliyorum, çok rahat konuşan bir insanım. İddiaların çoğunluğu asparagas. Telefon konuşmalarının bir kısmı cımbızla alınıp konulunca böyle oluyor. Telefon dinlenmesi de doğru değil, kim olursa olsun. Derhal buna önlem alınmalı. Bu Başbakan’ın da başını ağrıtır."
 

MEDYARADAR/ÖZEL