Spor
22 Ağu 2022 18:03 Son Güncelleme: 22 Ağu 2022 18:07

Aziz Yıldırım'ın hedefinde o gazeteci var: "Sonunda yargılanacak"

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım yayınladığı açıklamayla gazeteci Atilla Türker'in FETÖ'nün borazanlığını yaptığını söyledi. Aziz Yıldırım, Atilla Türker'in er ya da geç yargılanacağını ifade etti.

Gazeteci Atilla Türker, Gazete Pencere'ye verdiği röportajda Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanlığı dönemine ilişkin iddialarda bulundu.

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım, Atilla Türker'le ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada Atilla Türker'in FETÖ'nün borazanlığını yaptığını ve sonunda yargılanacağını ifade etti.

Aziz Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

Sözde şike operasyonunun tetikçilerinden, şahsıma ve Fenerbahçe’ye kurulan kumpas döneminde kanal kanal dolaşarak FETÖ’nün borazanlığını yapmayı kendisine misyon edinmiş Atilla Türker, “Gazete Pencere” isimli mecraya verdiği röportajda, tıpkı kumpas döneminde olduğu gibi şahsımı asılsız iddialarla hedef almaktadır.

"FETÖ'CÜLERİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPTI"

Gerçeklerden bihaber, ya da bihaber kalmayı bilinçli bir şekilde tercih eden sözde gazeteci, Fenerbahçe’nin şu anki borcuyla ilgili, şahsımın herhangi bir hesap vermeden çekip gittiğini iddia etmiş, zehirli düşünceleriyle kamuoyunu tıpkı FETÖ’cülerin sözcülüğünü yaptığı dönemdeki gibi manipüle etmektedir.

Öncelikle sözde gazeteciye hatırlatmak isterim ki, ben 2018 yılında, Fenerbahçe kongre üyeleri tarafından ibra edildim.

Hesabını veremeyeceğim tek bir tasarrufum hiçbir zaman olmadı.

"USULSÜZLÜK YOK"

Benim ve arkadaşlarımın hakkında, yapılan hiçbir incelemede de herhangi bir usulsüzlük, hesabı verilemeyecek tek bir kuruş bulunamadı. Gerek Masak denetlemeleri, gerek İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan denetlemeler, gerekse Futbol A.Ş’nin tabi tutulduğu SPK denetlemelerinde, şahsımın başkanlık yaptığı dönemde herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadı.

"AKSİYON ALINMADI"

2021 Haziran ayında yaptığım bir basın toplantısında “Bir ekip kuralım, baksınlar, kulüp için bıraktığım mal varlığı ile görevi bıraktığım günkü borç arasında fark varsa, ödemeye hazırım” minvalindeki açıklamama rağmen, bu konuda da söylediğimin aksini kanıtlayacak bir aksiyon alınmadı. Söz konusu sözde gazeteci de, kuvvetle muhtemel bu çağrıma kulağını tıkayarak zehirli düşüncelerini muhafaza etmeye devam etti. Beni suçlamak isteyenler, Fenerbahçe Spor Kulübü için yaptığımız mal varlığının değerini tespit etmelidirler.

"DÜNYADAN Bİ HABER"

Çok şükür ki Fenerbahçe’den dolayı hiçbir zaman  maddi bir kazancım olmadı. Aksine maddi yönden  hep veren tarafta oldum. Dolayısıyla Atilla Türker’in, “Geldiğinizde servetiniz neydi, şimdi ne?” sorusu, kendisinin dünyadan ne kadar bihaber olduğunu göstermektedir.

"İFTİRA ATIYOR"

Tüm kamuoyu bilmelidir ki Fenerbahçe Başkanlığı’na geldiğim gün ile başkanlığı bıraktığım gün arasında mal varlığımda bir artış olmamış; aksine azalma meydana gelmiştir. Kaldı ki ben, sahip olduğum her kuruşumun hesabını verebilirim ancak söz konusu şahsın 2011’den bu yana yaptığı tetikçiliğin hesabını vermesi mümkün değildir. İlgili şahsın bu manipülatörlüğü bugün de devam etmekte olup, sırf kitabının reklamını yapmak için yalan söylemekte, iftira atmaktan çekinmemektedir.

SPORDA HUZUR ORTAMI

Hakkımda yıllardır süre gelen iftiralarına yenilerini ekleyen Atilla Türker, halihazırda çalıştığı gruptan aldığı motivasyonla olsa gerek, şahsımı hedef almaktan yıllardır vazgeçmemektedir. Bu ve bu gibi şahıslardan Türk Sporu kurtulmadığı müddetçe, sporda dostluk, barış ve huzur ortamı mümkün değildir.

"ER YA DA GEÇ YARGILANACAKTIR"

Yıllardır Anti-Fenerbahçe şiarıyla hareket eden, Fenerbahçe’nin o dönemde küme düşürülmesi gerektiğini hem yazılarıyla hem de demeçleriyle savunan Türker, hakkımdaki iddialarını kanıtlamadığı takdirde müfteridir, iftiracıdır ve bu sebeple, yıllar önce FETÖ’nün medya yapılanması kapsamında haklarında Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduğum birçok kişi  gibi er ya da geç yargılanacaktır."

ATİLLA TÜRKER NE DEMİŞTİ?

Atilla Türker verdiği röportajda Aziz Yıldırım ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Aziz Yıldırım’a ben kendi çapımda yöneticiliğine pek olumlu yaklaşmıyorum ama kendi cebine bir kuruş para girdiğini de sanmıyorum. Ama Türk futbolunda olumsuz işlere imza attı, kötü icraatlar yaptı. Trabzonspor’da da özellikle bu dönem başkanlık yapan Ahmet Ağaoğlu’ndan önceki insanların da serveti araştırılsın.