Gündem
08 Eki 2013 18:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

AZİZ YILDIRIM'DAN HACIOSMANOĞLU VE ÇİLİNGİROĞLU'NA ÇİFTE DAVA!

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na Aziz Yıldırım'a hakaret etmek suçundan dava açıldı..

TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’na, Kulüpler Birliği Vakfı’nın 19 Temmuz’daki toplantısı ve 14 Haziran’da katıldığı bir TV programında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a haraket ettiği iddiasıyla, 6 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu geçtiğimiz Pazar günü oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ardından Fenerbahçeli taraftarların pet şişeli saldırısına uğramıştı.

Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nun TRT Spor’daki bir programda ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında Aziz Yıldırım için “FB ve Aziz Yıldırım ceza alacak”, “Emek hırsızı”, “Asker kaçağı” dediği iddia edildi. Başsavcılık, Hacıosmanoğlu’nun basın yoluyla hakaret suçunu işlediğini belirterek 7 aydan 6 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması istedi. İddianamenin Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nun yargılanmasına başlanacak.

ÇİLİNGİROĞLU’NA DA DAVA
Savcılık ayrıca aynı programa konuk olarak katılan Kaya Çilingiroğlu’na da, “Programın başında söyledim. Vakadır. İncelenmesi lazım. Aslında doktora gitse belki de alacağı bir raporla belki de şu mevcut önündeki hapis cezasını erteletebilir falan. Ciddi, bunda gülünecek bir şey yok. Zarar veriyor” sözleri nedeniyle 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açtı. Programın sunucusu Simge Fıstıkoğlu hakkında ise, “Sesli, yazılı ve ya görüntülü bir iletiyle hakaret” suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.