Gündem
14 Eyl 2012 00:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:08

AZİZ YILDIRIM'DAN CANLI YAYINDA ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, NTV Spor'da Futbol Aktüel adlı programda Fuat Akdağ, Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtlıyor

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sessizliğini bozuyor. Uzun süredir ilk kez bir televizyon programına çıkan Yıldırım, Fuat Akdağ, Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay’ın sorularını yanıtlıyor.

Aziz Yıldırım yaşadıkları, takıma yapılan takviyeler ve sarı-lacivertli kulübün gelecek projeler hakkında da görüş bildiriyor. İşte Aziz Yıldırım 'ın açıklamaları:

Herkese iyi akşamlar. Hergün terör olayları nedeniyle her sabah üzülerek uyanıyoruz. Tüm ölenlere başsağlığı diliyorum. Metin Oktay'a da Allah'tan rahmet diliyorum. Fenerbahçe 'de Alex, Aziz Yıldırım Aykut Kocaman konululuyor. 3A. Böyle bir kelime olmaz. Yönetim seçimle gelir seçimle gider. Bu 3A'yı yazanlar kendilerini Fenerbahçe 'nin üstünde görüyorlar. Benimle hiç konuşmayanlar konuşmuş gibi yazıyorlar. Türkiye 'de sabah kalkınca neşeli olma şansınız yok.

Fenerbahçe 'nin Yönetim Kurulu vardır. Fenerbahçe sadece futbol kulübü değildir. Artık bunu kabul etmeleri lazım. Alex 4 yıl 5 yıl önce yuhalandı. Ben o gün "Alex, tamam git kardeşim" deseydim bugün Alex sorunu olur muydu? Büyük yıldızların belli süreçlerden sonra kendilerinde egolar öne çıkar. Alex Fenerbahçe 'nin değeridir. Bir dosta attığı tweet kamuoyuna yansıtılırsa her gün kavga çıkar. Alex'in kızgın olması üzgün olması normaldir. Ben de kızıyorum. böyle düşünce tarzı olamaz. Aykut Kocaman bu takımın patronudur. 2 yıldır da başarılıdır. Aykut Kocaman'ın istekleri doğrultusunda bir yola giriyoruz ama buna izin vermiyorlar. Bu büyük bir olay değil. Hocasıyla oturup konuşuyorsa sorun yoktur. 1 maç oynamadı diye bunlarıkavga haline getirmek yakışmıyor. Alex diye bir problemimiz yok. Alex kalabilir de kalmayabilir de.

"ALEX EFSANE DEĞİL"
Bazıları Alex'le oynamalı diyor. Mesela Oğuz. Ortega'yı sen oynatmadın kardeşim. Bir tanesi daha aynı şeyi söyledi. Cemil Turan'ı kadro dışı bıraktın sen. O oyuncular gece E-5'te koşup antrenman yapıyorlardı. Alex, iyi bir oyuncu, kaptanımız. Alex efsane değil. Heykeli bana soruldu ben de 'yapın' dedim. Ben de neden yaptınız demem. Benim Alex'in heykeline karşı çıkmamın bana ne faydası olabilir ki? Ben bu ülkede sadece Atatürk 'ün heykelini diker ve gider onu açarım. Ama taraftarın yaptığına karşı da çıkmam.

"ALEX'E GEREKENLERİ ANLATTIM"
İnsanlar üzgün anında birçok şeyi yazarlar. Siz de bana yazabilirsiniz bir derdinizi. Ben de onu başkasına verip yazın demem. Ben Alex'le konuştum ve gerekeni anlattım. Aykut, "Bazen seni kullanmayabilirim, sen takıma ağabeylik yapacaksın" diyor. Adamları tartışmanın içine sokmanın anlamı yok.

Ben sadece 3 yıl önce 3 yıl şampiyon olacağız dedim. İlk yıl Trabzon maçıyla kaybettik. 2. sene şampiyon olduk. 3. sene tüm Türkiye 'yi domine edecek bir kadro kurmuşken başımıza olaylar geldi, dağıldık. Ama Kocaman ve camia 29 yıl alamadığı kupayı aldı. Ligdede 1 puanla şampiyonluğu kaçırdı. Bunlar benim için 3 yıl başarıdır. Avrupa hedefi koyarsam yapamazsan daşga geçeceksin. 3 yıl şampiyonluk sözü bir hedeftir.

"HAGİ TÜRKİYE 'YE BİTTİ DİYE GELDİ"
Bizi vizyonları yok diye tenkit ediyorlar. şampiyonlar ligi 'nden elenebilirsin. Elenmeyeceksin diye kural mı var. Stoch o golü atsa olacaktı. Carlos'u almak için 2 sene uğraştık. Sen getirmek istiyorsun 50 kanaldan telefon geliyor kötülemek için. Ali Yıldırım, direkt kendisi devreye girince işi çözdü. Türkiye 'de Aziz Yıldırım yokken hangi oyuncu buraya geiliyordu. Hagi de artık bitmiş diye geldi. Milli takıma çağırılmayan sadece Alex ve Cristian var.

"AVCI-İNAN OLAYINI BU KADAR BÜYÜTMENİN NE ANLAMI VARDI"
2000 yılından beri Avrupa'da en başarılı Türk takımı Fenerbahçe 'dir. Neden başarılı olamıyoruz demeliyiz. Hep beraber bunun nedenini bulmalıyız. Abdullah Avcı ile Selçuk'un kavgasını bu kadar büyütmenin ne anlamı var. Bunlar Türk sporuna katkı değildir. Sabah akşam kavga ediyoruz. İçerde bir maç kaybetsek "Abdullah Avcı istifa" diyecekler. Selçuk bu takımda oynamalıydı dense tamam ama bu konu uzatılınca olmuyor.

Roberto Carlos, geldi devre arasında gitmek istiyorum dedi. Annem babam orda, benim de gitmem gerekiyor. Gidersin ama 1 milyon Dolar ödersin. Tamam dedi kabul etti, gitti. 2008-2009 başında gitti. Biz hala paramızı alamadık. Şimdi Moskova 'da görünce parayı istedim. Bizimkiler Bilica'ya çek vereceklermiş. Bunu da UEFA 'ya bildirmişler. Bunun çeki alınmadığı için uygulamaya koymuşlar. Sen benden kesiyorsun da Carlos'dan almıyorsun. Borcu olmayan kulüp yok.

"EFSANE OLAN ARMA VE KULÜPTÜR"
Alex'le Aykut arasında bir şey yok. Onu sizler yaratıyorsunuz. Aile içinde olanları dışarı yansıtmanın bir anlamı yok. Bazı şeyler çok büyütülüyor. Arkadaşına attığı tweetten dolayı ortaya çıkıyor bunlar. Efsane olan her zaman armadır, kulüptür. Kimse bunların önüne geçemez. İnsanlar Aykut - Alex, Avcı - İnan kavgasını bırakmalılar. Alex oynamazsa, Fenerbahçe kötü sonuçlar alırsa sorumlusu Aykut hoca olacak. İnsan neden kendisine yardımcı olacak maçı oynatmasın.

" FENERBAHÇE 'NİN KAPISI EMRE'YE HER ZAMAN AÇIK"
Emre'yi ben kendi isteğimle kulübe getirdim. Evladım gibidir. 4 yıl içinde katkılar verdi. Profesyonelce hareketler etti. Milli takımda olan hırçınlığı Fenerbahçe 'ye yansıtıldı. Burada olunca Milli Takıma yansıtıldı. Emre basınla hiç barışamadı. Ben Metris'teyken Trabzon maçında olanlar çok kötüydü. Kendisi bana geldi ve söyledi. Ben de kendisine "Sen dışarıya git bir rahatla" dedim. Emre'nin davranışını Fenerbahçe forması altında yapsaydı herkes onu konuşacaktı. Onun dinlenmesi anlamında gitmesi iyi oldu. Fenerbahçe 'nin kapısı her zaman Emre'ye açık.

"GAZİANTEPSPOR MAÇINDA TRİBÜNDE PROVOKASYON VARDI"
Gaziantep maçında bir organize vardı ben bunu gördüm ve olaya müdahale ettim. 90 yılından beri Fenerbahçe 'nin içindeyim. Tribünleri çok iyi bilirim. 1. dakikada herkes aynı şeyi söylüyorsa bir organize vardır. 1-0'dan sonra takımın morali düştü, Aykut hoca üzüldü. Oyuncular değersiz sanmaya başladı kendini. Antep de çok gelmeye başladı. Bayan seyircilerin Fenerbahçe 'nin tarihini değiştirdiğini bilmeyecek kadar aptal mıyım. Ama ben provokasyon olduğunu gördüm. Gerekirse bir kez daha yaparım. Bunlar olabilecek şeyler. Şimdi ben Fenerbahçe 'nin daha da büyümesi gerektiğini düşünüyorum. Fenerbahçe , Türkiye 'dir. Fenerbahçe yoksa Türkiye 'nin bir şey eksiktir. Fenerbahçe büyüdükçe ülkemiz de büyüyecek. Olimpiyatlara 18 tane sporcu gönderdik.

"1998 YILINDAN BU YANA AMATÖR BRANŞLARDA 100 MİLYON DOLAR AÇIK PARA VAR"
Nevin Yanıt şampiyon oldu diye Fenerbahçe 24 bin TL alıyor. Bizim harcadığımız daha da fazla.Nimet Karakuş kazanıyor Fenerbahçe 6 bin TL alıyor. Gamze Bulut 2. oldu Fenerbahçe 'nin kazandığı para 110 TL. 6 amatör branşta tüm sporcularımız olimpiyatlara gidiyor. Amatör şubelere 1998 yılından itibarenharcanan para 256 milyon Dolar. Gelirimiz 155 milyon dolar... Fark 101 milyon Dolar. Benim başkanlığımdan bu yana amatörlere 100 milyon dolar açık para yatırıldı.

"HİTLER MEZARINDA TERS DÖNERDİ"
Devletin atletizime hiçbir katkısı yok. 10 milyon TL açığımız var. Yelkende açık 3 milyon TL. Voleybol bayan şubesinde 2 milyon TL gibi bir açığımız var. Bi maça gittik Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı ile. Hankan Dinçay da vardı. 100 kişilik bir taraftar var. Karşımda 5 kişi bağırıyordu. Şimdi 5 bin - 6 bin kişilere geldi. Alt yapıda 11 milyon TL açığımız var. Masa tenisinde açık 2 trilyon. Masa tenisinde Çinliler var ama başarı aldıklarında Türkiye diyorlar. Hitler Alman takımını görse mezarında ters dönerdi. Bayan basketbolda 26 milyon TL açık var. Fenerbahçe Türkiye 'dir. Bu seneki basket takımımızın F4'a kalacağı söyleniyor. İnşallah. Aziz Yıldırım Devlet'ten yardım istiyor. Bana yardım etsinler sporcuların olimpiyatlara gitmesini sağlayalım.