Magazin
01 Mar 2024 13:56 Son Güncelleme: 01 Mar 2024 14:01

Aziz Yıldırım ve kızı dolandırıldı! Karısına attığı mesajlar ortaya çıktı!

Aziz Yıldırım ve kızı Gülşah Yıldırım Gordi'nin dolandırıcılık mağduru olduğu davada yeni bir gelişme yaşandı. Baba-kızın imzasını taklit edip 763 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddia edilen firari muhasebecinin ifadesi ortaya çıktı. Sanık, "Ben çok battım, kaçtım. Hepsi benim yediğim paralar" mesajını, "Şahsi borçlarım için dedim" diyerek açıkladı ama bilirkişi raporu herşeyi ortaya çıkardı.

Sabah Gazetesi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım'a ait denizcilik şirketinde muhasebeci olarak çalışan Murat E.'nin, imza taklit ederek sahte banka talimatlarıyla 763 bin lira zimmetine geçirmesine ilişkin 13 yıla kadar hapsinin istendiği davada hakkında yakalama kararı olan sanığın celse arası mahkemeye gelip ifade verdiği ortaya çıktı.

"BİR ANDA HABERSİZ AYRILDIĞIM İÇİN SUÇLADILAR"
İddialara göre Temmuz 2022'de kayıplara karışan Murat E. müşterilere yapması gereken ödemeleri eksik yapıyor, geri kalan miktarı ise nakit olarak kendisi alıyordu. Murat E. bununla da yetinmeyip şirket sahipleri Aziz Yıldırım ile cemiyet hayatının ünlü isimlerinden kızı Gülşah Yıldırım Gordi'nin imzalarını taklit ederek bankalara sahte talimatlar yazdı. Yüklü miktar parayı zimmetine geçirdi.

Celse arası mahkemeye gelip ifade veren Murat E., 20 yıldır aynı şirkette çalıştığını söyleyerek, psikolojik sorunlarının olduğunu ve bu nedenle iş yerinden bir anda ayrılıp kendisini dinlenmeye çektiğini öne sürdü.

Müşterilere yapılan ödemelerin Aziz Yıldırım ve kızının talimatıyla yapıldığını belirten Murat E., "Benim hesabıma avans ödemesi de gönderildiği doğru ancak kendim yapmadım. Şirketteki yetkilim onay verdikten sonra avans ödemesi hesabıma geldi. Eşime attığım 'ben çok battım kaçtım hepsi benim yediğim paralar' ifadeleri şahsi borçlarımdan kaynaklanıyor. Kesinlikle dolandırmadım" dedi.

Murat E., imzaları taklit etmediğini ve iş yerinden bir anda ayrıldığı için suçlanmış olabileceğini ileri sürdü.

UZLAŞMA SAĞLANAMADI
Mahkeme, sanığın eyleminin "güveni kötüye kullanma" suçunu oluşturabileceğini belirterek dosyayı Uzlaştırma Bürosuna gönderdi. Ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadı.

BİLİRKİŞİ RAPORU
Dosya, şirketin zararının ne kadar olduğu, sanığın sahte ödeme talimatlarıyla zimmetine para geçirip geçirmediğinin belirlenmesi için bilirkişiye gönderildi.

Bilirkişi, şirketin banka hesabından Aziz Yıldırım'ın hesabına 763 bin 500 lira gönderildiği, sonrasında Murat E.'nin Yıldırım'ın hesabından 763 bin lirayı nakit olarak çektiğini belirtti.

Yıldırım'ın hesabına gönderilen paranın 399 bin 500 lirasının şirketin defterler kayıtlarında yer aldığı, 364 bin liranın ise kayıtlarda yer almadığı da aktarıldı.

Şimdi mahkemenin vereceği karar bekleniyor.