Gündem
04 Nis 2016 17:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Aziz Sancar’ın yaşamı çizgi roman oldu

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar’ın hayat hikayesi çizgi roman oldu.

Hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini nasıl koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Türk bilim insanı Aziz Sancar’ın hayatını artık çocuklar da okuyabilecek.

Mardin’in Savur ilçesinde çiftçilik yapan 8 çocuklu bir ailenin yedinci çocuğu olarak dünyaya gelen Sancar’ın etkileyici hikayesi, Güneşyolu Yayınevi tarafından çizgi romana aktarıldı. Yazar Suat Turgut’un kaleme aldığı hikayeyi Oğan Kandemir Oğlu çizdi.



BEN AZİZ SANCAR

Adam Olmuş Çocuklar serisinden “Ben Aziz Sancar” çizgi romanı İngilizce olarak da hazırlandı, yakında Fransızca’sı da piyasaya çıkacak. “İngilizce eğitim veren okullarda, kolejlerde okuyan çocuklara hep yabancı kahramanlar öğretiliyor. İstedik ki İngilizceyi başkalarının kahramanlarıyla değil, bizim kahramanımızla öğrensinler” diyen yazar Suat Turgut, yurtdışında yaşayan gurbetçi çocuklarına da ulaşmak istediklerini söyledi. Turgut, “Yurtdışında yaşayan Türk çocukları neredeyse Türkçeyi unuttu. Özgüvenleri eksik. Aziz Sancar’ın hikayesini okuyarak ‘bizden de adam olurmuş’ desinler istiyoruz” dedi. Turgut, Türkiye için yeni ‘kızıl elma’nın bilim olduğunu da sözlerine ekledi.