Aziz Sancar'dan önemli keşif: Beyin kanseri tedavisinde çığır açacak

Nobel ödüllü biliminsanı Prof. Dr. Aziz Sancar, EdU adı verilen molekülün, sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılabileceğine dair bir çalışmaya imza attı.

Aziz Sancar'dan önemli keşif: Beyin kanseri tedavisinde çığır açacak - Sayfa 1

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, EdU adı verilen molekülün, sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılabileceğine dair bir çalışmaya imza attı.

19
Aziz Sancar'dan önemli keşif: Beyin kanseri tedavisinde çığır açacak - Sayfa 2

Yıllardır DNA’nın onarım sistemi üzerinde çalışan Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Beyin Tümörü için de önemli bir araştırmaya imza attı.

29
Aziz Sancar'dan önemli keşif: Beyin kanseri tedavisinde çığır açacak - Sayfa 3

Ekibiyle birlikte EdU isimli molekülü kullanarak DNA hasarının nasıl onarıldığını araştıran Prof. Dr. Sancar’ın bu çalışması ile birlikte beyin tümörü olan bir hastada sinir hücrelerine zarar vermeden tümörü öldüren ilaçlar geliştirmenin yolu açılacak.

39
Aziz Sancar'dan önemli keşif: Beyin kanseri tedavisinde çığır açacak - Sayfa 4

Bu çalışma tedavisi oldukça zor olan gliablastoma isimli beyin tümörü için önemli bir umut ışığı. Araştırma yayına kabul görürken, Amerika’nın önemli bilimsel yayınlarından biri olan PNAS isimli derginin ilk sayısında yayınlanması bekleniyor.

49