Medya
08 Eki 2016 14:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:35

Aziz Sancar "bizde adettendir" deyip Nobel rozetini kime taktı?

Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde Aziz Sancar'ın altın Nobel rozetini kime armağan ettiğini açıkladı.

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Nobel Kimya ödülünü kazanan Aziz Sancar'ın altın Nobel rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın torununa verdiğini yazdı.

Önceki gece Kristal Elma festivaline yaptığı konuşmayla damga vuran Aziz Sancar'a ilişkin bilinmeyen bir detay ortaya çıktı.

Bilindiği üzere Sancar, "Nobel'i vermeye hazırım, yeter ki ülkeme barış gelsin" sözleriyle gündeme oturmuştu.

Sevilay Yılman, "Aziz Sancar, Nobel rozetini kime armağan etti?" başlıklı köşesinde gözlerin çevrildiği isimle ilgili kimsenin bilmediği o anektodu böyle aktarıyor:

SANCAR'DAN ERDOĞAN'A: BENİM İÇİN ÇOK ÖZELSİNİZ

"Biliyorsunuz... Geçen yıl Nobel'i aldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini Ankara'ya davet etmişti. Aziz Hoca Ankara'ya geliyor ve Beştepe'de buluşmaya giderken yolda Sayın Cumhurbaşkanı'nın birkaç gün önce torunu olduğunu öğreniyor.

Görüşmeye gidiyor ve çıkarken yakasındaki altın Nobel rozetini çıkarıp Erdoğan'a uzatıyor.

Ve "Kusura bakmayın. Elim boş geldim. Yolda gelirken öğrendim ki bir torununuz daha dünyaya gelmiş. Allah analı babalı büyütsün. Lütfen bunu kabul edin" diyor.

Tabii Cumhurbaşkanı şaşırıyor. Altın Nobel rozeti sadece bir tane çünkü. Kibarca, "Olmaz hocam. Bu sizin için çok özel bir rozet. Kabul edemem" diyor. Bunun üzerine Aziz Hoca ne diyor biliyor musunuz?

Diyor ki: "Efendim siz de benim için çok özelsiniz. Altın takmak âdettendir. Lütfen geri çevirmeyin."