Gündem
14 Mayıs 2015 14:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

Aziz Nesin karikatürlerle anılıyor!

Öğrenciler, Aziz Nesin'i 'Mizah Öyküsü ve Karikatür Yarışması' ile anacak.

Özel Saint Benoît Fransız Lisesi, öğrencileri arasında edebiyata ve karikatüre olan ilgiyi artırmak için etkinlikler düzenliyor.

Bu kapsamda, İstanbul, Ankara ve İzmir’den 9 fransız lisesinin katılımı ile düzenlenen 'Frankofon Liselerarası Öykü ve Karikatür Yarışması'nın sonuçları 16 Mayıs Cumartesi günü saat 13.30'da Özel Saint Benoît Fransız Lisesi’nde ödül töreni ile açıklanacak.

Öğrenciler, aynı zamanda, büyük mizah ustası Aziz Nesin'in doğumunun 100. yılını anacak. Saint Benoît Fransız Lisesi’nin Türk Dili ve Edebiyatı ve Görsel Sanatlar öğretmenleri tarafından düzenlenen 'Frankofon Liseler arası Öykü ve Karikatür Yarışması'nın sonuçları açıklanacak. Mizah ile yaratıcılık ve yapıcı eleştiri temalarına odaklanan yarışma, liseli gençler arasından geleceğin mizah yazarlarını ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Büyük mizah ustası Aziz Nesin’i doğumunun 100. yılında anmayı amaçlayan yarışmaya, Saint Benoît Lisesi, Galatasaray Lisesi, Notre Dame De Sion Lisesi, İstanbul Saint Joseph Lisesi, İzmir Saint Joseph Lisesi, Saint Michel Lisesi, Sainte Pulchérie Lisesi, Ankara Tevfik Fikret Lisesi ve İzmir Tevfik Fikret Lisesi’nin öğrencileri katılıyor. Prof. Dr. Tayfun Akgül, Sennur Sezer, Gülsüm Cengiz, Adnan Özyalçıner, Turgay Tüysüz, İbrahim Sarı, Hicabi Demirci, Cahit Çelikel, Atilla Atala, Coşkun Göle, Canol Kocagöz, Atay Sözer’dan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu 1., 2., ve 3. belirlenecek.

Yarışmayı kazanan öğrencilerin ödülleri, 16 Mayıs Cumartesi günü saat 13.30’da Saint Benoît Fransız Lisesi’nin gösteri salonunda gerçekleşecek tören ile verilecek.