Televizyon
31 Oca 2012 12:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:17

AZERİLER, BÜLENT ÖZVEREN'İ AFFETMEDİ!

TRT'nin efsane Eurovision yüzü Bülent Özveren'in "Bakü'de 15 gün çok fazla" cümlesi Azerbaycan halkını kızdırdı...

Mayıs’ta Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması için yapılan yarı final sıralama kurası yayını sırasında TRT’nin efsane Eurovision yüzü Bülent Özveren’in "Bakü’de 15 gün çok fazla" cümlesi Azerbaycan halkını kızdırdı...

Bakü’den gerçekleşen ve Türkiye’de TRT Müzik ekranlarından canlı olarak aktarılan kura programı sırasında, TRT stüdyolarında da 2012 Eurovision temsilcimiz Can Bonomo, ilk Eurovision temsilcimiz Semiha Yankı ve Bülent Özveren konuk olarak yer alıyordu.

Bülent Özveren’in canlı yayın sırasında TRT ekranlarında sarfettiği sözler Azerileri kızdırdı.

Özveren, "İkinci yarı finalde yarışmanın şöyle de bir avantajı var; şayet birinci yarı finalde yarışıyorsan 15 günlüğüne gidiyorsun. Valla Paris’e veya Londra’ya gitsen neyse, ama Bakü’de 15 gün gerçekten çok fazla, herkese çok fazla." diyerek ikinci yarı finalde yarışmanın daha avantajlı olduğunu söyledi ve program boyunca ikinci yarı final için umut bağladı.

Görüntüler YouTube’a düşünce kıyamet koptu

Canlı yayınlanan bu görüntülerin YouTube’a düşmesinin ardından yayını izleyen Azeriler’den Özveren’in sözlerine tepki yağdı.

Özellikle Bakü yerine Paris’te kalmaya verilen örnek üzerinde duran Azeriler, kabul edilen soykırım yasasına gönderme yaparak "Onlara Paris yakışır" dediler. Olay, Azeri medyasında da yer buldu.

(Eurovisionlife)