Gündem
24 Nis 2010 12:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:15

AZERİLER ATV'YE 1 GÜN SÜRE VERDİLER!.. İŞTE SİNİRLERİ ZIPLATAN O HABER!..

ATV Ana Haber'in Azeri First Lady Mihriban Aliyeva ile ilgili haberi diplomatik krize sebep oldu. Azeriler özür dilenmesi için ATV'ye 1 gün süre verdi.

ATV Ana Haber’in Azeri First Lady Mihriban Aliyeva ile ilgili haberi diplomatik krize sebep oldu. Azerbaycan resmi haber ajansı tarafından da dağıtılan Cumhurbaşkanlığı metninde ATV Genel Direktörü Erdoğan Aktaş’a haberi geri çekmesi ve Azeri First Lady’den özür dilemesi için 1 gün süre verdi...

15 Nisan’da ATV Ana Haber bülteninde yayınlanan Antalya kaynaklı haberde bu şehirde yapılan bir açık artırmada 100 bin dolarlık pırlanta sigara tabakasının Mihriban Aliyeva tarafından satın alındığı belirtildi.

HABERCROMBIE’nin yayınladığı habere göre Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada haber için “yalan ve iftira” ifadesi kullanıldı. First Lady Mihriban Aliyeva’nın tüm dünyada yürüttüğü projelerle saygı gören bir kişi olduğu belirtilerek ATV’ye Azeri First Lady’den özür dilemesi için 1 gün süre verildi. “İş dünyasının bazı unsurlarının medya organlarını kullanarak Azeri devlet başkanı Aliyev ve ailesini karalamak için bu tür haberler yapması ilk değildir” denildi. Azerbaycan’ın en çok okunan gazetesi Musavat da, “Bu haberin Azerbaycan’ın Ermenistan-Türkiye yakınlaşmasına tepkisine karşılık yapıldığı açık” yorumunu yaptı.

Azerbaycan resmi haber ajansı tarafından da dağıtılan Cumhurbaşkanlığı metninde ATV Genel Direktörü Erdoğan Aktaş’a haberi geri çekmesi ve Azeri First Lady’den özür dilemesi için 1 gün süre veren mektubun hem ATV’ye, hem Turkuvaz Medya Grubu Halkla İlişkiler’den Evren Kopa’ya hem de Türkiye’nin Azerbaycan Büyükelçisi Hulusi Kılıç’a gönderildiği belirtildi.

 

ETİKETLER
#ATV #azeri