Gündem
21 Kas 2021 00:53 Son Güncelleme: 21 Kas 2021 00:57

Aytunç Erkin ile AKP'li Turan arasında helalleşme tartışması! "Sizin zihniyetinizle hesaplaşılacak"

Tv100’de yayınlanan Karşı Mahalle programında, Sözcü yazarı Aytunç Erkin ile, AKP 24. dönem Sivas Milletvekili Ali Turan arasında tartışma çıktı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çıkışı tartışılmaya devam ediyor.

TV100 ekranlarında yayımlanan “Karşı Mahalle” programında ise konuyla ilgili gergin anlar yaşandı.

 Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin ile AKP’den 24. Dönem Sivas Milletvekili Ali Turan arasında tartışma çıktı.

"BAĞIMSIZ TÜRKİYE DİYEN ÇOCUKLARI ÖLDÜRDÜLER"

 Erkin, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini değerlendirirken, “60’larda sokaklara çıkan sokaklara çıkan ‘bağımsız Türkiye’ diyen çocukları öldürdüler” ifadelerini kullandı. “Kim öldürdü” diye karşı çıkan AKP’li Turan’a, Erkin, “Kim öldürdü? Komünizmle Mücadele Derneklerini kuranlar öldürdü, Soğuk Savaş’ta Amerikan emperyalizmiyle işbirliği yapanlar öldürdü” dedi.

ALİ TURAN: YÖNETECEĞİZ

 Erkin, sözlerini devamında ise, AKP’li Turan’a karşı, “Devamlı bir mağduriyet. Siz iktidar oldunuz, 50 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz” diye tepki gösterirken, Turan da, “Yöneteceğiz” yanıtını verdi.

"SİZİN ZİHNİYETİNİZLE HESAPLAŞILACAK"

 Erkin, daha sonra ise, “Kemal Bey, burada hata yaptı. Sizlerle, sizin zihniyetinizle hesaplaşılacak,bu doğrudur. Siz FETÖ dosyalarıyla bu 80 yaşındaki Komutanları içeri attınız. Fethullah’ın hazırladığı kumpaslarla şu anda içeride insanlar yatıyor. Helalleşilecek bir durum varsa, o insanlarla da helalleşilecek” ifadelerini kullandı.