Gündem
19 Kas 2013 15:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:45

Aytunç Altındal son yolculuğuna uğurlandı..

Kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Aytunç Altındal, toprağa verildi.

Araştırmacı-Yazar Aytunç Altındal (68), kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Altındal için bugün öğle namazını müteakip Şakirin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Altındal’ın manevi kızı Yonca Bayrak, kızı Emine Altındal, ağabeyi Mehmet Altındal’ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz, Abdurrahman Dilipak, Meral Akşener ve çok sayıda seveni ve öğrenciler katıldı. Cenaze töreni öncesinde konuşma yapan Altındal’ın manevi kızı Yonca Bayrak, zehirlenerek öldürüldüğü iddialarına ilişkin, “Daha sonraki süreçte bunlar tekrar gündeme geldiği zaman gerekli açıklamalar yapılacaktır. Biz üstümüze düşeni en iyi şekilde yapmaya gayret ettik. Birden fazla vasiyeti mevcut. Ölümü şüpheli, araştırılacaktır” dedi.

Kadir Topbaş ise, "Çok değerli bir yazarımızı kaybettik. Özellikle Başbakanımızın adına da buraya katıldım, kendilerinin taziyelerini aileye ilettim. Aytunç Altındal’ın farklı yazar olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Çok farklı bir tarzı olan insandı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum" diye konuştu.

Merasimin ardından Altındal’ın cenazesi, Karacaahmet Mezarlığında toprağa verildi.